Annons

Postnords avgift för Kinapaket: 75 kronor

Postnord har bestämt avgift för vad paket som kommer utanför EU ska kosta.
Postnord har bestämt avgift för vad paket som kommer utanför EU ska kosta. Foto: Vilhelm Stokstad/ TT
Postnord tror sig ha löst problemet med e-handel från Kina. Från och med 1 mars måste mottagare betala en administrationsavgift på minst 75 kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Postnord har hittat en lösning på utmaningen med den ökande e-handeln från länder utanför EU, som till exempel Kina.

Vid köp av varor på internet från Kina eller andra länder utanför EU kommer man från och med 1 mars betala en administrationsavgift på minst 75 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

För paket med ett värde upp till 1 500 kronor kommer avgiften vara 75 kronor, och för paket med ett deklarerat värde över 1 500 kronor kommer avgiften på 125 kronor att kvarstå.

Läs mer: Postnord: Julpaketen hann fram i tid 

”Att på enbart några få veckors tid bygga upp en process som kan hantera de enorma volymer vi pratar om, har inte varit enkelt. Men den första mars räknar vi med att ha processen på plats och de nya hanteringsavgifterna kommer att gälla”, säger Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman i en kommentar.

Postnord räknar med att många svenskar kommer att låta sina paket ligga. Betalar mottagaren inte momsen och avgiften för momsdeklarationen skickas försändelsen tillbaka till avsändaren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer