Annons

Postnords vd: ”Vi växer igen, tack vare e-handeln”

Postnords tillförordnade koncernchef Annemarie Gardshol.
Postnords tillförordnade koncernchef Annemarie Gardshol. Foto: Pressbild
Postnords vinst ökade under årets första kvartal till 162 miljoner kronor på rörelseresultatnivå. Det kan jämföras med en förlust på 74 miljoner kronor för motsvarande kvartal i fjol, enligt ett pressmeddelande.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Omsättningen ökade till 9,5 miljarder kronor, mot 9,1 miljarder motsvarande period förra året.

”Efter ett antal år av minskad omsättning växer vi igen. Det gör vi i huvudsak genom stark tillväxt inom e-handelslogistik, men också en något dämpad volymnedgång på brev i förhållande till tidigare kvartal”, säger Postnords tillförordnade koncernchef Annemarie Gardshol i en kommentar.

Enligt Postnord är den nuvarande postregleringen ”inte tillräckligt flexibel” och beslutsfattarna bör enligt bolaget därför klargöra för medborgarna vilken postservice de kan vänta sig i framtiden. Förtroendet för Postnord är dock fortfarande för lågt, anser bolaget.

”Vi ser vissa förbättringar i förtroendemätningar, men har fortfarande långt kvar till acceptabel nivå”, säger Annemarie Gardshol.

Postnords tidigare vd Håkan Ericson lämnade bolaget i början av april tillsammans med finanschefen Gunilla Berg, sedan styrelsen ansett att en ny ledning behövdes för bolaget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies