Annons

Postnords vd: ”Vi växer igen, tack vare e-handeln”

Postnords tillförordnade koncernchef Annemarie Gardshol.
Postnords tillförordnade koncernchef Annemarie Gardshol. Foto: Pressbild
Postnords vinst ökade under årets första kvartal till 162 miljoner kronor på rörelseresultatnivå. Det kan jämföras med en förlust på 74 miljoner kronor för motsvarande kvartal i fjol, enligt ett pressmeddelande.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Omsättningen ökade till 9,5 miljarder kronor, mot 9,1 miljarder motsvarande period förra året.

”Efter ett antal år av minskad omsättning växer vi igen. Det gör vi i huvudsak genom stark tillväxt inom e-handelslogistik, men också en något dämpad volymnedgång på brev i förhållande till tidigare kvartal”, säger Postnords tillförordnade koncernchef Annemarie Gardshol i en kommentar.

Enligt Postnord är den nuvarande postregleringen ”inte tillräckligt flexibel” och beslutsfattarna bör enligt bolaget därför klargöra för medborgarna vilken postservice de kan vänta sig i framtiden. Förtroendet för Postnord är dock fortfarande för lågt, anser bolaget.

”Vi ser vissa förbättringar i förtroendemätningar, men har fortfarande långt kvar till acceptabel nivå”, säger Annemarie Gardshol.

Postnords tidigare vd Håkan Ericson lämnade bolaget i början av april tillsammans med finanschefen Gunilla Berg, sedan styrelsen ansett att en ny ledning behövdes för bolaget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer