Annons

Premiär! Di Digital startar pitchevent för kvinnliga grundare

Di Digitals event Female Founders kommer att hållas i Stockholm 23 maj.
Di Digitals event Female Founders kommer att hållas i Stockholm 23 maj. Foto: Grafik: Anna Byström
I vår drar Di Digital igång ett nytt pitchevent i Stockholm för kvinnliga grundare. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska techscenen är hetare än någonsin. Startupbolag som Skype, Klarna och Spotify har satt Sverige på den digitala världskartan och allt fler riskkapitalbolag och affärsänglar vill investera i morgondagens succébolag. 

Under 2016 investerades över 13 miljarder kronor i svenska techbolag, vilket är rekord.

Men startupscenen har få kvinnor högst upp i pyramiden. Endast 1 av 10 av de företag som tog in kapital i fjol har kvinnor som grundare. Det här vill vi ändra på!

Vi vill lyfta fram de kvinnliga entreprenörer som är med och skapar Sveriges konkurrenskraftiga startupsektor.

I vår lanserar Di Digital evenemanget Female Founders, en kväll där vi hyllar de kvinnliga grundarna, makthavarna och investerarna som just nu hjälper kvinnliga tech-stjärnor att nå sin fulla potential. Evenemanget äger rum den 23 maj.

”Digitaliseringen är en av de viktigaste krafterna som just nu förändrar näringslivet. Vi vill lyfta fram de kvinnliga entreprenörer som är med och skapar Sveriges konkurrenskraftiga startupsektor”, säger Dagens Industris chefredaktör Lotta Edling.

Läs även: 20 framtidsbolag med kvinnliga grundare

Female Founders gästas av några av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga tech-profiler som berättar hur de lyckades ta sig igenom bruset för att skapa sitt succébolag.

Vi kommer även se pitcher från fyra av de mest lovande bolagen med kvinnor i grundarteamet, inför en jury bestående av några av Sveriges tyngsta investerare och experter. Ett av bolagen direktkvalificerar sig till en delfinal vid vår startuptävling Di Digital Startup Tour 2017, med möjligheten att vinna en miljon kronor och ett flertal andra priser. 

Anmälan för att pitcha eller för att sitta i publiken på Female Founders görs via:  https://femalefounders.confetti.events/.


Mer om detta i senaste Digitalpodden:

https://embed.acast.com/digitalpodden/femalefounders-snapsborsdebutochspotifysnyauppkop

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer