Annons
Per Hellberg, vd för Readly.

Prenumerationstjänsten Readly tar in 130 miljoner

Hyper Island satsar på ett molnbaserat affärssystem SPONSRAT AV Visma

Facebooks grundare Mark Zuckerberg säger sig vilja hjälpa statliga myndigheter fastställa vad som hände under valet 2016, då Donald Trump valdes till USA:s president.

Facebook överlämnar annonser med ryska kopplingar

Ett av Ikeas varuhus i Ryssland.

Ikea storsatsar på elbilar

Karl Andersson, vd på Matsmart och Jessica Schultz, partner på Northzone

Explosiv tillväxt för Matsmart – omsätter nu 200 miljoner

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Prenumerationstjänsten Readly tar in 130 miljoner

Per Hellberg, vd för Readly.
Per Hellberg, vd för Readly. Foto: Readly
Den digitala prenumerationstjänsten på magasin tar in 130 miljoner kronor. Pengarna ska användas för Readlys tillväxt, enligt vd:n. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Readly är en prenumerationstjänst liknande Storytel eller Spotify fast för magasin. Tidningstjänsten lanserades 2013 och erbjuder läsaren obegränsad tillgång till närmare 2200 titlar, varav 250 är svenska, för 99 kronor i månaden. 

Bolaget, som har tagit in uppemot 270 miljoner kronor i riskkapital, fyller nu på kassan med ytterligare 130 miljoner kronor, enligt Breakit.

30 miljoner av investeringen rör sig om mediautrymme på Aggregate medias kanaler och på den brittiska tv-kanalen Channel 4. De resterande 100 miljonerna tas in av bland annat den existerande storägaren Zouk capital och det brittiska riskkapitalbolaget Hermes GPE. 

Läs även: Förlustdrabbat Readly planerar rekordemission 

Enligt vd:n Per Hellberg har bolaget en aggressiv expansionsplan som pengarna ska användas till.

“Vi gjorde en rätt stor omstöpning 2015 och fokuserade på våra huvudmarknader Sverige, England och Tyskland. Sedan dess har vi skruvat på produkten och i mitten på förra åren tyckte vi att det såg tillräckligt bra ut för att investera rejält i kundanskaffning. Nu tar vi in mer pengar för att växa snabbare”, säger han till Breakit.

Bolaget har haft ett par förlusttunga år. 2014 gjorde Readly en förlust på 45 Mkr, för 2015 hade förlusten minskat till cirka 30 Mkr. Det finns ännu inga offentligt resultat för 2016 men vd:n uppger att bolaget har lyckats konvertera cirka 30 procent av användarna till betalande kunder efter testperioden.

Läs även: Förlust för tidningarnas Spotify – tvingas byta strategi 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post