Annons

Primepilot fyller på kassan och lanserar robotrådgivare

Primepilots grundare Ulf Ahrner (tv) och Anton Fagerlönn. Foto: FA Solutions
Primepilots grundare Ulf Ahrner (tv) och Anton Fagerlönn. Foto: FA Solutions Foto: Press
Stockholmsbolaget Primepilot lanserar sin app till föranmälda användare och tar in kapital från bland andra Aktiespararnas ordförande Per Westerberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tanken med de flesta robotrådgivare är att med ny teknik ta marknadsandelar när det kommer till pensionsdriven rådgivning, en ofta lukrativ del av finansbranschen.

Stockholmsbolaget Primepilot grundades 2015 har sedan i höstas provkört sin app med ett hundratal användare. Nu är det dags att lansera produkten till det tusental användare som har föranmält sig hos bolaget.

”Bara balansera räntor och aktier räcker inte i dagens lågräntemiljö, utan olika risknivåer kräver olika fonder. Trixet har varit att ta något så komplicerat som att blanda fonder optimalt för att skapa spararens drömelva”, säger Anton Fagerlönn, som liksom sin medgrundare Ulf Ahrner har erfarenhet från Handelsbanken och finansbolaget Delphi.

Inför lanseringen fyller Primepilot (NTL) på kassan med 5 miljoner kronor i nytt kapital.

Det är inte bara priset som blir lägre utan kvalitén på råden blir också jämnare

Aktiespararnas ordförande Per Westerberg, riksdagens före detta talman, är bland investerarna. Han är sedan i fjol även ordförande i Primepilot. Även riskkapitalbolaget JNE Invest är med och investerar i bolaget.

De internationella förlagorna till primepilot är Wealthfront och Kinneviks Betterment, som tilllsammans förvaltar cirka 100 miljarder kronor.

Läs mer: Så ska Kinneviks robotrådgivare utmana bankerna

I Sverige utvecklar ett flertal bolag robotrådgivare. Till dem hör Lysa (NTL), med Nicklas Storåkers som investerare, och Opti (NTL).

”Det är inte bara priset för förvaltningen som blir lägre utan kvalitén på råden blir också jämnare. Om du får råd av en person så kan kvalitén variera beroende på rådgivarens kunskap, om personen råkar ha en dålig dag eller har missat en viktig nyhet”, säger Ulf Ahrner, medgrundare och vd på Primepilot.

Läs mer: ”Svenska sparare är redo för robotrådgivning”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer