Annons

Prins Harrys nya jobb: Techchef i USA

I sin nya roll förväntas prins Harry bland annat vara en talesperson för frågor som rör mental hälsa.
I sin nya roll förväntas prins Harry bland annat vara en talesperson för frågor som rör mental hälsa. Foto: Kirsty Wigglesworth
Den Silicon Valley-baserade startupen Betterup arbetar med professionell coaching och mental hälsa för anställda. I går meddelande bolaget att man rekryterat ett celebert namn till sin företagsledning – brittiske prins Harry. Det rapporterar Wall Street Journal. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bara några månader efter att prins Harry och hans maka Meghan Markle meddelande att de avser att bli mindre aktiva i det brittiska kungahuset har prinsen en ny titel: ”chief impact officer” på Betterup. Titeln, som är relativt ovanlig inom det amerikanska näringslivet, kan översättas till påverkansansvarig. 

I startup-företagets kundbas finns bland annat Google och nöjesjätten Warner Bros. 

I ett mejl till tidningen säger prins Harry att han vill ”hjälpa till att påverka människors liv” och att ”proaktiv coachning ger oändliga möjligheter till personlig utveckling, ökad medvetenhet och ett bättre liv”.

Prinsparet har tidigare arbetat nära välgörenhetsorganisationer som jobbar med mental ohälsa. I sin nya roll förväntas prins Harry vara en talesperson för frågor som rör mental hälsa, men också vara delaktig i strategifrågor kring bolagets produkt.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer