Annons

Priserna skenar – nu stoppar Blocket annonser för handsprit

Pernilla Nissler, vd för Blocket
Pernilla Nissler, vd för Blocket
För att undvika ”skenande prissättning” och grundlösa hälsopåståenden stoppar Blocket nu annonser för bland annat handsprit och munskydd.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Medan munskydd och handsprit är slutsålt på vissa apotek mot bakgrund av svenskarnas oro för coronaviruset så har priserna på begagnatsajter trissats upp. 

Enligt TT har prislappen i vissa fall varit tio gånger varornas inköpspris på apotek. Sajten Ehandel.se tar också upp ett exempel där 600 ml handsprit såldes på Blocket för 840 kronor – vilket är tolv gånger mer än priset på ett apotek.

Nu förbjuder Blocket annonser för bland annat munskydd och handsprit.  Det skriver köp- och säljsajten i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har det inte varit tillåtit att skriva virusets namn i anslutning till annonser för vissa produkter.

”Vi har heller aldrig tillåtit osubstantierade hälsopåståenden och är restriktiva kring hälsopreparat och utrustning varför vi nu utökar vårt regelverk genom att ta bort och inte tillåta denna typ av annonser för att undvika skenande prissättning och göra vår plattform ännu tryggare för våra användare”, heter det i pressmeddelandet.

Läs även: Vinstmaskinen Blocket växer igen

Produkterna som omfattas är munskydd, andningsskydd, handsprit, desinficerade våtservetter, desinfektionsmedel och skyddsmask.

Utomlands har bland annat amerikanska Ebay infört liknande regler.

Läs även: Aktieanalytiker: Digitala bolag kan gynnas av coronafrossan

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer