Annons

Prisjakt-grundare blir delägare i Mina Tjänster

Mina Tjänsters tre grundare: Joakim Sjöblom, Marcus Lönnberg och Jonas Karles.
Mina Tjänsters tre grundare: Joakim Sjöblom, Marcus Lönnberg och Jonas Karles.
Prisjakt-grundaren Jonas Bonde går in som delägare i Mina Tjänster. Appen hjälper användare att optimera pris och innehåll för abonnemangstjänster som telefoni, el och försäkring.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Abonnemangsappen Mina Tjänster grundades av Joakim Sjöblom, Jonas Karles och Marcus Lönnberg. 2015 var man med i tv-programmet Draknästet och i mars i fjol lanserade man skarpt.

”Vi har 50 000 användare idag. Under 2016 sparade vi över 15 miljoner kronor åt dem genom att säga upp eller förbättra närmare 10 000 abonnemang de inte behövde”, säger Joakim Sjöblom, vd och medgrundare på Mina Tjänster (NTL).

Appen lovar att förbättra abonnemangstjänster inom ett 20-tal kategorier. Det kan handla om allt ifrån att hitta rätt elavtal till att säga upp dubbla konton på en streamingtjänst.

”Man loggar in med Bank-id och låter vår algoritm analysera ens transaktionsdata. Appen sammanställer sedan alla abonnemang och matchar dem mot kundens önskemål. Det kan handla om pris, men även annat som service, miljöpåverkan och kvalité”, säger Joakim Sjöblom.

Bolaget har idag 13 medarbetare och räknar med att bränna cirka 5 miljoner kronor i år. Lönsamhet kan det bli tal om tidigast 2019. För att klara tillväxtresan fram till dess tar man in pengar i en ny kapitalrunda i år. Första steget är att släppa in Prisjakt-grundaren Jonas Bonde (NTL) som delägare.

”Jonas Bonde har alltid varit en förkämpe för att skapa användarvärde före vinst. Han gör nu en mindre investering inför den större runda som vi hoppas bli klara med under första halvåret. Jonas har följt oss från starten och har gjort en liknande resa med Prisjakt”, förklarar Joakim Sjöblom.

Läs mer: Prisjakt-grundare backar svenska it-konsulter i Ukraina

Just nu finns Mina Tjänster endast i Sverige. Men redan nästa år kan det bli aktuellt att ta steget bortom landets gränser.

”Bank-id har gjort att Sverige ligger långt fram när det gäller dessa typer av tjänster. Men nästa år kommer Europa ifatt med EU-direktivet PSD2. Då ska vi expandera i Norden och kanske ytterligare ett land i norra Europa”, säger Joakim Sjöblom.

Mina Tjänster har sedan starten 2014 tagit in två miljoner kronor i riskkapital från bland andra Skaraborg Invest och Almi Företagspartner.

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas om bolagen, investerarna och entreprenörerna i den nordiska techsektorn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer