Annons

Prisjakts förre vd blir ”tillväxtchef” på låneappen Bynk – har 100 Mkr på fickan

Prisjakts förre vd Emil Hansson blir operativ chef på låneappen Bynk.
Prisjakts förre vd Emil Hansson blir operativ chef på låneappen Bynk. Foto: Press
Lendo-grundaren Dennis Ahlsén har tagit in närmare 100 miljoner kronor till sin nya låneapp Bynk. Nu rekryterar han en rad tunga profiler, med Prisjakts förre vd Emil Hansson i spetsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För ett drygt år sedan lämnade Lendo-grundaren Dennis Ahlsén sitt gamla bolag för att starta en ny mobil bank. Som medgrundare lockade han även med sig Lendo-kollegorna Jonas Hultin och Mathias Johansson. 

Resultatet blev Bynk (NTL), en mobil lånetjänst som lanserades i april i fjol. Bolaget har hittills tagit in 95 miljoner kronor i riskkapital i två kapitalrundor, med norska mediekoncernen Schibsted (NTL) som största externa ägare.

Ambitionen är att bli en mobil bank.

Bolaget är baserat i Stockholm och har hittills lockat drygt 15 000 att ladda ner appen.

”Ambitionen är att bli en mobil bank. Första produkten är blancolån med effektiv ränta på mellan 4,3 och 22 procent. Men den närmaste tiden ska vi lansera fler låneprodukter. Med tiden kan vi komma att även lansera sparprodukter, men i dag har vi inte de tillstånd som krävs”, säger vd:n och grundaren Dennis Ahlsén. 

Emil Hansson har lanserat Prisjakt i sju länder och byggt upp bolaget från 50 till 270 anställda.

Nu lägger Bynk in en ny växel i sin expansion och rekryterar en rad tunga personer från fintechsektorn och den traditionella bankvärlden. Tyngst av dem är Prisjakts före detta vd Emil Hansson, som blir operativ chef på Bynk. Han får sällskap av Frida Bexelius, som blir finanschef. Hon jobbade tidigare på Nordax bank. Kreditchef blir Johan Harén, tidigare på Entercard.

Bynks tre grundare (från vänster): Mathias Johansson, Jonas Hultin och vd Dennis Ahlsén.
Bynks tre grundare (från vänster): Mathias Johansson, Jonas Hultin och vd Dennis Ahlsén. Foto: Spitfire.se

”Emil Hansson har lanserat Prisjakt i sju länder och byggt upp bolaget från 50 till 270 anställda. Han blir ansvarig för affärsområdet growth, som ska utveckla nya produkter och tjänster och lansera bolaget utomlands”, säger vd Dennis Ahlsén.

Bolaget rekryterar även två tunga namn till styrelsen: Ann Krumlinde, tidigare Sverigechef för Danske Bank, och Vivianne Holm, vd för Mercurius Financial Communications och delägare i Bynk.

”Ann Krumlinde vet hur man driver en storbank och har erfarenhet av både bra och dåliga tider. Det är enormt värdefullt för oss”, säger Dennis Ahlsén. 

Läs mer: Schibsted och Lendos grundare bakom ny lånestartup 

Hur länge räcker det kapital ni har?

”Vi har inga kapitalbehov just nu. Men det är inte orimligt att vi tar in mer kapital under 2018, beroende på vilken tillväxtstrategi vi väljer”, säger Dennis Ahlsén.

Fotnot: NTL-länkarna går till Nordic Tech List.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer