Annons
Marcus Lindqvist, vd för Qliro.

Qliro slutför försäljning av Lekmer till Babyshop

Leverans innanför dörren SPONSRAT AV Postnord

Foto: Vipps/Press

”Norska Swish” blir ett eget företag

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Qliro slutför försäljning av Lekmer till Babyshop

Marcus Lindqvist, vd för Qliro.
Marcus Lindqvist, vd för Qliro.
E-handelsbolaget Qliro har slutfört försäljningen av Lekmer till Babyshop i en affär värd 90 miljoner kronor. Qliros aktiekurs har stigit med drygt 80 procent i år. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det börsnoterade e-handelsbolaget Qliro har slutfört försäljningen av dotterbolaget Lekmer till Babyshop Sthlm Holding, enligt ett pressmeddelande.

Affären kablades ut den 25 april och är värd 90 miljoner kronor på skuldfri basis.

Qliro uppger att resultateffekten från avyttringen av Lekmer kommer att fastställas i samband med upprättande av kvartalsbokslut och kommuniceras i delårsrapporten den 14 juli. Transaktionen ska redovisas som resultat för avvecklad verksamhet.

E-handelsbolaget Qliro är sprunget ur Stenbecksfärens bolag CDON. Deras maktbolag Kinnevik är fortfarande är största ägare med drygt 28 procent av bolagets kapital.

Qliro har länge haft en tuff resa på börsen. De senaste tre åren har aktien backat med 30 procent, totalt sett.

I år har Qliro dock tagit revansch med en kursuppgång på 81 procent till ett börsvärde på 2,4 miljarder kronor. Detta sedan vd Marcus Lindqvist renodlat verksamheten och fokuserat på betallösningar. Följ aktiekursen här

I januari beskrev Qliros vd Marcus Lindqvist hur koncernen framöver ska fokusera på tre affärsområden: marknadsplatser (det vill säga CDON), mode (där ingår bland annat e-handlaren Nelly) och finanstjänster, som utgörs av en Klarna-utmanare som ska ”göra det tryggt för konsumenter att handla på nätet”.

Läs mer: Qliros nya bankutmanare – lanserar sparkonton

Qliro har ägt Lekmer sedan 2010 och dotterbolaget har sedan dess ökat omsättningen från cirka 12 miljoner till 502 miljoner kronor under 2016. Per den 31 mars 2017 värderades aktierna i Lekmer till 26,8 miljoner kronor i Qliros bokföring.

Finwire / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post