Annons
Marcus Lindqvist, vd för Qliro.

Qliros nya bankutmanare – lanserar sparkonton

Webbinare hjälper företag upp i molnet SPONSRAT AV Visma

Foto: Vipps/Press

”Norska Swish” blir ett eget företag

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Qliros nya bankutmanare – lanserar sparkonton

Marcus Lindqvist, vd för Qliro.
Marcus Lindqvist, vd för Qliro.
Qliros vd Marcus Lindqvist flaggade i januari för att koncernen skulle satsa mer på sina finansiella tjänster framöver. Nu lanserar Qliro sparkonton med statlig insättningsgaranti.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Qliro lanserar nu sparkonton med statlig insättningsgaranti i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

E-handelsbolaget har tidigare lanserat konsumenttjänster som Qliro Click och Qliros app som ska förenkla betalning vid e-handel.

”Qliro breddar nu sitt konsumenterbjudande av finansiella tjänster med ett tryggt och mobilvänligt sparande. Sparkonton blir också en alternativ källa för finansiering för Qliro”, skriver vd Marcus Lindqvist i en kommentar.

Tjänsten är helt digital och startas med hjälp av BankID. Statlig insättningsgaranti gäller upp till 950 000 kronor, rapporterar Finwire.

Läs även: Han vill lägga mer krut på Qliros betallösning 

I januari beskrev Qliros vd Marcus Lindqvist hur koncernen framöver ska fokusera på tre affärsområden: Marketplace (består av CDON), Fashion (där ingår bland annat e-handlaren Nelly) och Financial Services, som utgörs av en Klarna-utmanare som ska ”göra det tryggt för konsumenter att handla på nätet”. 

”Vi tror att det är viktigt för oss framöver att fokusera vår verksamhet framöver i de här tre affärsområdena. Vi ser också stora synergier mellan dem. E-handeln genererar transaktionsvolymer för Financial Services som i sin tur utvecklar finansiella tjänster som sedan kommer e-handlarna tillgodo”, sa Marcus Lindqvist till Di Digital i januari.  

Det är i Financial Services som tillväxten har varit som kraftigast. Under första kvartalet 2017 omsatte segmentet 48,5 miljoner kronor, vilket var en ökning med 69 procent i jämförelse med året innan.

I mars 2017 blev Qliro AB kreditmarknadsbolag under Finansinspektionens tillsyn vilket ger möjlighet att lansera nya finansiella tjänster för både handlare och konsumenter.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post