Annons
Sidan som möter besökaren av Coontown.

Reddit stänger ner ytterligare rasistiska underforum

Fysisk träning ska ge starkare digitala samarbeten SPONSRAT AV Tata Consultancy Services

Foto: Vipps/Press

”Norska Swish” blir ett eget företag

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Reddit stänger ner ytterligare rasistiska underforum

Sidan som möter besökaren av Coontown.
Sidan som möter besökaren av Coontown. Foto: Skärmdump
Under juli har Reddit genomgått flera uppskakande konflikter, i och med bland annat nedstängningen av ett antal kontroversiella underforum. I natt kom senaste tillslaget i administratörernas uppstädning.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

CoonTown, WatchNiggersDie, bestofcoontown, koontown, CoonTownMods och CoonTownMeta.

Nej, det är inte en Pride-parad för sanslöst rasistisk hatslang, utan listan över de underforum som Reddit i natt stängde. För att förstå nivån de befinner sig på är viktigt att veta ”coon” är en synonym till n-ordet.

Det var i en post av Steve Huffman, företagets nya vd som den 10 juli ersatte den utskällda före detta vd:n Ellen Pao, som nyheten kom. I samband med att Huffman utlysta nya riktlinjer för Reddits användare berättade han att ett par underforum som bröt mot dessa riktlinjer skulle stängas av, och att andra skulle sättas i karantän.

LÄS MER: Hon sparkades – då utbröt kaos på Reddit

”Vår viktigaste policy har de senaste tio åren varit att tillåta allt möjligt, så länge det inte förhindrar andra från att avnjuta Reddit för vad det verkligen är: den bästa tänkbara platsen för att ha en bra diskussion”, skrev Huffman.

Karantän är ett nyinfört läge som enligt The Verge innebär att underforum kan förses med en varningsskylt för användarna, och att de inte längre inbringar Reddit någon vinst. Vilka de kvarvarande underforum som ska sättas i karantän är klargjordes inte av Huffman.

Avstängningen av Coontown och dess likar är som beslut betraktat nästan lika kontroversiellt som underforumen själva har varit. Reddit är ”fortfarande ett rövhål som tolererar och stödjer hat. De förbjuder bara sådant som ger dem dålig PR”, skriver till exempel en användare i det Reddit-kritiska underforumet ShitRedditSays. Flera andra användare undrar i sin tur varför ShitRedditSays inte förbjudits, och anklagar Reddit för dubbelmoral.

Många av de som brukade hänga på underforumen kring Coontown har dock redan lämnat Reddit till förmån för Voat, en Reddit-klon som lovat att tillåta allt som Reddit förbjudit. Redan i juni fick dock Voat dra tillbaka några av de löftena, då bland annat sajtens webbhotell avbröt samarbetet på grund av Voats hatiska innehåll. 

De nedstängda underforumen kan tolkas som en del av Reddits mognadsprocess, och att forumet nu gått in på en mer kommersiellt gångbar väg. Steve Huffman passade dessutom i samband med nattens utlysta förändringar också på att berätta att forumet nu byter namn – från reddit till Reddit. "Det är en pina att behöva inleda meningar med 'reddit'", skrev han. Kanske särskilt i mejl till seriösa annonsörer.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post