Annons

Regeringen satsar 430 miljoner kronor på digital vård

Socialminister Lena Hallengren
Socialminister Lena Hallengren
Regeringen skjuter till 430 miljoner kronor under 2020 för att stärka vården och äldreomsorgen digitalt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

200 miljoner kronor går till digitalisering i äldreomsorgen och 230 miljoner kronor till hälso- och sjukvården. Bland annat ska 1177 Vårdguiden utvecklas och moderniseras för 130 miljoner kronor. Det framgår av att pressmeddelande. 

Inom äldreomsorgen innebär digitaliseringen bland annat satsningar på nattkameror och medicinpåminnare.

Satsningen är ett led i den strategi regeringen som regeringen antog 2016 tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner – med målet att Sverige år 2025 ska vara världsledande på e-hälsa.

”Regeringen genomför nu den största satsningen på e-hälsa hittills. Digitala verktyg kan bidra till trygghet och tillgänglighet inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg och socialtjänst. Dessutom kan en ökad digitalisering göra att våra gemensamma resurser används på ett smartare sätt”, kommenterar socialminister Lena Hallengren tillskottet i ett pressmeddelande.

Läs även: Snabbväxande nätläkaren Kry tar in 1,5 miljarder

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer