Annons

Rejält resultatlyft för Paradox – oförändrad utdelning

Ebba Ljungerud, vd Paradox.
Ebba Ljungerud, vd Paradox. Foto: Jesper Frisk
Spelutvecklaren Paradox Interactive redovisade ett rörelseresultat på 146,8 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 vilket var en ökning på 69 procent jämfört med samma period 2017. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 113 Mkr enligt Bloombergs sammanställning av tre analytikers prognoser. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nettoomsättning uppgick till 336,9 Mkr vilket var en ökning på 51 procent jämfört med de 222,4 Mkr bolaget redovisade under det fjärde kvartalet 2017. Analytikerna hade i snitt väntat sig en nettoomsättning på 302 Mkr, enligt Blombergs sammanställning. 

”2018 var ett händelserikt år för Paradox Interactive, och jag är stolt och glad att kunna meddela att vi nu lägger vårt intäktsmässigt bästa kvartal någonsin till handlingarna. Detta gör vi utan att ha släppt något nytt spel under kvartalet, vilket återigen visar på styrkan i vår strategi att utveckla och förlägga spel och varumärken långsiktigt”, skriver Ebba Ljungerud, vd för Paradox, i rapporten. 

Nettoresultatet kom in på 114,3 Mkr vilket kan jämföras med 68,8 Mkr under det fjärde kvartalet 2017. 

”Ur vårt perspektiv har Paradox tillväxtresa bara börjat och 2019 kommer vi att investera mer än någonsin i att bygga för framtiden. Med det i åtanke vill jag igen poängtera att vår omsättning och vårt resultat varierar kraftigt mellan kvartal, beroende på timing av releaser av nya spel och expansioner”, skriver Ebba Ljungerud i rapporten. 

Blickar vi framåt så konstaterar Ebba Ljungerud att 2019 ser ut att bli ett år med växande konkurrens på distributionsmarknaden med flera aktörer som utmanar Steam. 

”Vi ser denna utveckling som positiv för Paradox Interactive. Vi äger en stark portfölj av populära spel och välkända varumärken, innehåll som är mycket attraktivt för alla de aktörer som vill slå sig in på distributionsmarknaden. Vår strategi är fortsatt att arbeta brett med alla marknadens ledande distributörer”, skriver hon. 

Under 2019 kommer Paradox även lanserar de två nya speltitlarna Age of Wonders: Planetfall och Imperator: Rome. 

”Vi kommer även att avslöja mer om några av de spelprojekt som just nu är under utveckling hos våra spelstudior, men som ännu inte har offentliggjorts”, skriver Ebba Ljungerud. 

Styrelsen föreslår en utdelning på 1 krona per aktie vilket var en oförändrad nivå jämfört med året före. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer