Annons

Rekordår för Helsingborgs säkerhetsraket Inyett

Inyetts vd Jone Sølvik.
Inyetts vd Jone Sølvik.
Säkerhetsföretaget Inyett, med bas i Helsingborg, går mot ett rekordår och ökar omsättningen med 250 procent. Under året har man gått in på den norska marknaden och dubblat personalstyrkan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Vi är inne i en extremt positiv period just nu”, säger Inyetts vd Jone Sølvik.

Inyett, som digitaliserar kontrollen av utbetalningar, ingick i höstas ett avtal med revisionsbyrån PWC. Affären innebär att PWC:s samtliga kunder fick tillgång Inyetts tjänster. Avtalet har lyft Inyetts omsättning och Jone Sølvik räknar med att bolaget går från att omsätta 13 miljoner kronor till 33 Mkr under året.

”Samarbetet är jätteviktigt för oss och nu börjar det ta fart”, säger han.

Helsingborgsbolaget Inyett (NTL) arbetar med automatiserad ekonomisk kontroll av kunder, leverantörer och betalningar. När en kund skickar en faktura till betalning och fakturan skannas så går en kopia till Inyett. Där kontrolleras fakturan mot en databas och varje betalningsmottagare kontrolleras.

Det Inyett kontrollerar är till exempel om mottagaren är ett registrerat blufföretag, om beloppet är orimligt högt, om man betalat fakturan tidigare, om mottagaren har skulder hos Kronofogden, om mottagaren saknar F-skattsedel eller om betalningen går till ett bolag där den egna personalen är aktiv. Inom en minut får kunden via mejl ett besked om fakturan ska betalas eller om den bör stoppas.

Under året har man gått in på den norska marknaden och dubblat personalstyrkan. Bolaget har i dag 1 000 kunder där majoriteten finns i den offentliga sektorn, men 80 procent av tillväxten kommer från den privata sektorn.

”Just nu är efterfrågan enorm. För fyra år sedan behövde vi sälja in vår tjänst på ett helt annat sätt, nu ser alla att behovet av automatiserad ekonomisk internkontroll behövs”, säger Jone Sølvik.

Även om omsättningen ökar rejält under året så räknar Jone Sølvik med att Inyett kan göra en mindre förlust under året.

”Vi växer mycket och tar på oss extrema kostnader just nu, men det räknar vi med att hämta hem flerdubbelt året efter. Vi är som ett hemlarm. Har man en gång skaffat ett larm så sätter man sig inte ner efter två år och räknar på kostnaden och överväger att säga upp det om man inte har haft inbrott. Det handlar om trygghet."

Jone Sølvik säger att man tittar på vilka marknader som ska följa efter etableringen i Norge.

”Vi kan gå från 33 miljoner till 100 miljoner i Sverige ganska snabbt, men den stora tillväxten finns på den internationella marknaden.”

NTL-länken i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska startupscenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer