Annons

Rekordprognos för Disney+: Miljontals vill ha nya streamingtjänsten

Baby Yoda – en succékaraktär från Disney+ exklusiva produktion ”The Mandalorian”.
Baby Yoda – en succékaraktär från Disney+ exklusiva produktion ”The Mandalorian”.
Nästan 1,5 miljoner hushåll i Norden planerar att teckna abonnemang på Disneys nya streamingtjänst. Det visar en undersökning gjord av Mediavision.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den nya streamingtjänsten debuterar i Sverige och övriga Norden den 15 september efter att initialt ha släppts i USA i november förra året. Där fick tjänsten omedelbart tio miljoner kunder.

Bland de mest omtalade tv-serierna finns ”The Mandalorian”, vilken utspelar sig innan Star Wars-filmerna. Serien har gjort enormt avtryck där den visats, men alltså inte varit tillgänglig i Sverige tidigare.

Mediavisions undersökning för Norden visar att det är främst hushåll med barn som angett att de tänker skaffa abonnemanget. Undersökningen visar också att norrmännen är de största Disney-fantasterna.

Disney+ kommer i Sverige att kosta 69 kronor i månaden.

Streamingsiffror redovisas sällan, men enligt en nyligen gjord analys av Comparitech, som Di Digital rapporterat om, hade Netflix 2,38 miljoner kunder i Sverige under det första kvartalet 2020.

Läs mer: TV:s Jim Cramer: ”Spotifys utveckling börjar likna Netflix”

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer