Annons

Rekryteringsbolaget sätter personlighet framför erfarenhet – backas av VNV Global

Malcolm Burenstam Linder, vd och grundare av Alva Labs.
Malcolm Burenstam Linder, vd och grundare av Alva Labs.
Hr-bolaget Alva Labs fyller på kassan med 20 miljoner kronor i en runda som leds av VNV Global. Bolaget, som funnits sedan 2017, utvecklar en plattform för datadriven kandidatutvärdering där personlighet ställs framför utbildning. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Personlighetsdrag och hur man tar sig an nya uppgifter är mycket bättre indikatorer på en persons lämplighet än ett välfyllt cv, menar Alva Labs.

”I decennier har man inom forskningen vetat om att erfarenhet och utbildning faktiskt är relativt svaga indikatorer för att förutse kandidatens framgång på jobbet”, säger Malcolm Burenstam Linder, vd och grundare.

Genom att kombinera den senaste forskningen inom organisationspsykologi med maskininlärning och modern statistisk metodologi har Alva tagit fram en produkt för så kallade psykometriska tester inom rekrytering.

”En av de stora styrkorna med psykometriska modellerna är att det är rollagnostiskt – det är alltifrån lagerarbetare till höga tjänster”, berättar Malcolm Burenstam Linder.

Läs mer: Snillebolaget har tagit in 60 miljoner ett halvår efter starten – Öresund kliver in 

I kundkretsen finns SEB, Tele2 och Northvolt, och med den nya injektionen på 20 miljoner kronor ska bolaget primärt satsa vidare på produktutveckling och expansion.

”Teamet på Alva har en ambitiös och spännande vision för framtidens rekryteringsprocess och hur man som företag kan bli mer digital och datadriven i sina beslut. Alva har redan på kort tid visat stark kommersiell framgång med sin produkt. Vi är mycket glada för att nu vara med på resan och stötta teamet vidare”, säger Per Brilioth, vd på VNV Global i ett uttalande.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer