Annons

Reprisen: Valår i USA – och Facebook i kris

Donald Trump far med osanningar, som Mark Zuckerberg släpper igenom, vilket irriterar Joe Biden.
Donald Trump far med osanningar, som Mark Zuckerberg släpper igenom, vilket irriterar Joe Biden.
Presidentkandidaten Joe Biden går till attack mot Facebook. I en kampanj har på sin hemsida samlar han nu in namn för att få sociala medier-jätten att stoppa Donald Trumps falska uttalanden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Politiker, inklusive president Donald Trump, ska hålls ansvariga vid spridande av lögner. Det är den förre vice presidentens ståndpunkt i ett nytt inlägg i Twitterdebatten.

Med bara några månader kvar till presidentvalet är Facebook på nytt under hård press. 

Den sociala plattformen kom att spela en betydande roll i valet 2016, som präglades av falska nyheter, vilka demokraterna menar gynnade Donald Trump. 

Trots att Facebook sedan dess lovat att ta hårdare tag har bolaget inte låtit sina partners för faktakoll att ge sig på Trumps – eller andra politikers – uttalanden. Debatten har blossat upp igen eftersom Twitter gjort precis tvärtom. 

Mark Zuckerberg har fått utstå hård intern kritik men har inte övergett sin syn om att politiker ska få rätt att säga vad de vill i en öppen demokrati, även om det visar sig vara lögner.

Facebook har i en kommentar sagt att man tänker försvara den politiska yttrandefriheten även när man själva starkt motsätter sig den.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer