Annons

Resolution Games värderas till 150 miljoner

Tommy Palm
Tommy Palm Foto: Evelina Carborn
Efter en investering från bland andra Google Ventures och Creandum värderas King-veteranen Tommy Palms nya spelbolag till 150 miljoner kronor, kan Di Digital avslöja.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I förra veckan kom nyheten att en rad tunga investerare, bland dem amerikanska Google Ventures och svenska Creandum, satsar sammanlagt 50 miljoner kronor i det svenska spelföretaget Resolution Games.

Bolaget, som grundats av King-veteranen Tommy Palm, hör till ett av de mest omtalade på den svenska spelscenen. Affärsidén är att uteslutande utveckla spel för virtual reality-plattformar som till exempel Facebook-ägda Oculus Rift.

Investeringen innebär att Resolution Games idag värderas till ungefär 150 miljoner kronor. Det visar dokument från Bolagsverket som Di Digital har tagit del av.

Vidare framgår att Tommy Palm, bolagets vd, samt delägaren John Elvesjö, lämnar sina platser i bolagets styrelse. John Elvesjö är annars mest känd som en av grundarna bakom det nyligen börsnoterade ögonstyrningsbolaget Tobii Technology.

"På grund av investeringsrundan så ville vi komma överens om en så liten och enkel styrelse som möjligt. John kommer fortfarande vara kvar som rådgivare, så hans faktiska roll kommer inte att förändras", säger Måns Ullenstam, styrelseledamot och coo på Resolution Games, om styrelserockaden.

“Det påverkar ingens engagemang i sak. Både Tommy och John fortsätter jobba med oss som vanligt”, fortsätter han. 

Läs även: Storinvestering i svenska Resolution Games

 

Tommy Palm kvarstår dock som största ägare i Resolution Games, tillsammans med medgrundaren Martin Vilcans. De äger 23 procent vardera av bolaget. Medgrundaren Måns Ullenstam äger 9,3 procent av bolaget.

Därefter följer de nya investerarna Google Ventures och Creandum, som äger 8,4 procent vardera av bolaget, samt Bonnier Growth Media som äger 6,7 procent.

Resolution Games första spel, ett kortspel, släpptes i somras men är mest att betrakta som en teknikdemo. Just nu pågår utvecklingen av två olika projekt på bolaget, ett av dem med ett fisketema:

“Vi är övertygade om att VR är nästa stora spelplattform. Inlevelsekänslan är så enorm att det slår allt annat. Men tekniken kommer börja slå igenom som tidigast först i höst, så vi är väldigt tidigt ute. Det är viktigt att vi har samma bild av marknaden som våra investerare”, sa Tommy Palm till Di Digital i samband med förra veckans investering.

Di Digital har sökt företrädare för Resolution Games för mer information.

Läs även: Google Ventures om Sverigesatsningen: VR nästa stora spelplattform

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies