Annons

Restaurang-app faller i börspremiären

Den danska restaurang-appen Menucard gör i dag premiär på handelsplatsen Aktietorget. Men det är långt ifrån någon festlig start. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har tidigare rapporterat om den danska appen Menucards problem inför introduktionen på Aktietorget. Bolagets nyemission blev inte fulltecknad och premiären har skjutits fram. 

Läs mer: Restaurang-appen Menucard skjuter upp noteringen

I dag startade handeln i bolaget men debuten blev inte vad investerarna hoppats på. Menucard föll direkt vid börsens öppning och handlas klockan 09.15 till 4 kronor per aktie – ett fall på drygt 10 procent från introduktionskursen. 

Menucard är det andra danska internetbolaget som floppar på de svenska börslistorna den senaste tiden. Auktionshuset Lauritz som noterades förra sommaren på First North har också haft en rejäl utförsbacke. Vid introduktionen handlades aktien för 15 kronor, i dag står aktien i 7 kronor. 

Läs mer: Vinstras för Lauritz

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer