Annons

Resurs Bank investerar i Kivras finska bolag

Tillsammans med Telia har Stefan Krook tagit sin digitala brevlåda Kivra till Finland. Nu har projektet säkrat en ny investerare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Resurs Bank investerar i Kivras samriskbolag Kivra Oy i Finland. Det uppger parterna i ett pressmeddelande.

"Vi ser positivt på att investera i den här typen av bolag som stärker vårt affärsmässiga erbjudande, samtidigt som vi kan vara med och driva digitaliseringen på en ny marknad", säger Erik Frick, operativ chef på Resurs Bank, i en skriftlig kommentar.

Kivras finska bolag erbjuder ungefär samma typ av tjänst som man tillhandahåller i Sverige i dag, det vill säga en digital brevlåda som bland annat kan ta emot myndighetspost.

Det var i maj 2018 som Di Digital först kunde berätta att Kivra skulle expandera utomlands tillsammans med teleoperatören Telia.

Inledningsvis investerades drygt 20 miljoner kronor i det finska samriskbolaget, varav 70 procent av kapitalet kom från Kivra AB och 30 procent från Telia. Delägandet delades upp på samma vis. 

Läs mer: Kivra och Telia startar bolag i Finland 

Men Kivras grundare och vd Stefan Krook öppnade redan då upp för att bredda ägarkretsen.

”Det är spännande att ha Telia med som partner i detta. Men vi öppnar upp för andra investerare och partners, inte minst inom el, bank, telekom och försäkring. Även konkurrenter till Telia är välkomna”, sa Stefan Krook.

När Resurs Bank nu ansluter till ägarkretsen är de finansiella detaljerna däremot hemliga.

”Vi har fått ihop ett starkt team i Finland och får väldigt bra mottagande av viktiga partners och kunder. Det är jätteroligt och vi är stolta och glada över att en av våra första kunder i Sverige vill stärka partnerskapet och bli både kund och delägare i vår finska Kivra-operatör”, säger Stefan Krook.

Kivra har nära 3 miljoner privatpersoner och över 30 000 företag anslutna till sin tjänst i Sverige. Största ägare i bolaget är Stefan Krook och H&M:s vd Karl-Johan Persson genom deras gemensamma investeringsbolag 41an Invest och Wallenbergstiftelserna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies