Annons

Revanschen: Sparkade Min Doktor-vd:n får miljoner till ny vårdutmanare

Charlotta Tönsgård, tidigare vd för Min Doktor och numera medgrundare av Engaging Care.
Charlotta Tönsgård, tidigare vd för Min Doktor och numera medgrundare av Engaging Care.
Det digitala vårdbolaget Engaging Care, med den tidigare Min Doktor-vd:n Charlotta Tönsgård, får in över 25 miljoner i riskkapital för att digitalisera vårdkontakter. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i december 2016 som vd:n för Min Doktor, Charlotta Tönsgård, fick sparken från sitt jobb. Min Doktor hade då tillsammans med konkurrenten Kry hört till de snabbast växande startupbolagen i Sverige och beskedet togs emot med stor förvåning av många inom branschen.  

Sedan ett år tillbaka arbetar Charlotta Tönsgård med bolaget Engaging Care, som hon grundat tillsammans med Annica Belfrage. Engaging Care håller på att ta fram en digital plattform för effektivare patientkontakter. 

Nu står det klart att bolaget får in motsvarande 26 miljoner kronor i såddfinansiering från riskkapitalbolagen Connect Ventures och Crowberry Capital. Bland bolagets första investerare finns bland annat TAT-grundaren Hampus Jakobsson och den tidigare Spotify-chefen Sophia Bendz, enligt Techcrunch.

Tanken är att Engaging Cares plattform ska skapa en bättre och effektivare arbetsmiljö inom vården. 

”Vid till exempel en graviditet så är patientkontakten helt uppbyggd kring fysiska möten. Vid inskrivningssamtalet så ägnar man lång tid åt att lämna standarduppgifter och ta emot standardiserad information. Sådana repetitiva uppgifter kan skötas digitalt för att frigöra tid”, säger Charlotta Tönsgård. 

Flera olika sjukhus använder redan bolagets mjukvara och det nya kapitalet ska användas till att fortsätta utveckla tekniken. 

”Vi är fortfarande tidigt på vår resa. Nu arbetar vi med produkten för att minska trösklarna så att vårdgivarna ska kunna ta till sig det här”, säger Charlotta Tönsgård. 

Även för Min Doktor har det senaste året inneburit en snabb utveckling. I september förra året köpte Ica via dotterbolaget Apotek Hjärtat en större aktiepost i Min Doktor. Affären innebär att Min Doktor tagit över driften av Ica:s Minutkliniker och expanderar tillsammans med Apotek Hjärtat och Minutklinikerna.  

Läs mer: Min Doktors sparkade vd: ”Jag vägrar kompromissa om mina värderingar” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer