Annons

Rick Falkvinges nyhetstjänst går i graven

Rick Falkvinge och en tweet från nyhetstjänsten Falconwing News.
Rick Falkvinge och en tweet från nyhetstjänsten Falconwing News. Foto: Helena Augustsson
Med nyhetstjänsten Falconwing News ville Piratpartiet-grundaren Rick Falkvinge “utmana gammelmedia”. Nu läggs projektet ned.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var under sommaren som Piratpartiet-grundaren Rick Falkvinge lanserade nyhetstjänsten Falconwing News. Med “memefierade” nyheter, i sak bild- och textfiler som spreds via sociala medier, ville han skapa en nyhetstjänst för “nätgenerationen”.

Nu, drygt sex månader senare, skrotas projektet. Varken på Twitter eller Facebook har Falconwing News uppdaterat sedan den 7 januari.

“Det har i princip upphört. Min tid och energi räckte inte till helt enkelt”, säger Rick Falkvinge.

Vid lanseringen hävdade Rick Falkvinge att ett antal annonsörer redan var intresserade av att betala för att nå den unga, internetvana publik som tjänsten riktades mot.

“Det är en vit, outnyttjad fläck på kartan. Bara en sån sak som att göra nyheter underhållande att läsa, det förstår jag inte att gammelmedia inte försökt”, sa han till Di Digital i en intervju under sommaren.

Några pengar kom dock aldrig in i projektet.

“Vi hade klienter som var intresserade men vi kom aldrig ur testfasen. Men siffrorna vi räknade på pekade mot att det skulle ha gått att få kommersiell gångbarhet i det”, säger Rick Falkvinge.

Ett “par dussin” nyhetsskribenter har varit knutna till projektet, säger han vidare.

Twitterkontot Falconwingnews har i skrivande stund 1043 följare. På Facebook har projektet 81 gilla-markeringar.

“Det var ett intressant projekt och jag tror fortfarande på många av grundkomponenterna med decentraliserade, hyperlokala nyheter”, säger Rick Falkvinge.

Läs även: "Falconwing News är memefierade nyheter"

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies