Annons

Riskkapitalets favoriter – här är fyra digitala vårdbolag som vill växa

Medurs med start från övre högre hörnet: Susanne Sjöström på MinMVC. David Ziemsky och Helena Angelhoff på Bellpal. Häni Ashkar på Daqatra. Eric Alhanko, Anna Carleborg, Peter Sommer, Björn Nordlund och Henrik Ljungberg på Medituner.
Medurs med start från övre högre hörnet: Susanne Sjöström på MinMVC. David Ziemsky och Helena Angelhoff på Bellpal. Häni Ashkar på Daqatra. Eric Alhanko, Anna Carleborg, Peter Sommer, Björn Nordlund och Henrik Ljungberg på Medituner. Foto: Press/Kollage
Vårens stora pitchevent för health tech-bolag närmar sig. Fyra vårdbolag gör upp om segern på Health Tech Pitch Day 2018 som går av stapeln den 8 maj på Epicenter i Stockholm.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Digital vård har riskkapitalets ögon på sig. Förra året tog både min Doktor och Kry in över 200 miljoner kronor och totalt investerades över en miljard kronor till health tech-bolag under 2017, enligt siffror från Di:s databas Nordic Tech List.

Det är alltså en bransch med framtidsförhoppningar som samlas den 8 maj på Epicenter i Stockholm när Health Tech Pitch Day äger rum. Eventet är ett samarbete mellan Di Digital, Dagens Medicin och Digital Hälsa och samlar innovativa health tech-bolag, makthavare och investerare för att sätta ljus på nya digitala lösningar i vården.

Under dagen gör fyra bolag upp om segern i pitchtävlingen. Vinnaren röstas tillsammans fram av publiken och juryn och direktkvalificeras till årets upplaga av Di Digitals Startup Tour till hösten.

Bolaget Doctrin, som vann både Health Tech Pitch Day och Startup Tour förra året, avslutade 2017 med att säkra 100 miljoner kronor i riskkapital.

Årets jury består av:

- Ebba Fåhraeus, vd för Smile Incubator (tidigare Lund Life Science Incubator)

- Ulf G Andersson, vd för Medeon Science Park & Incubator. 

- Staffan Lindstrand, partner på riskkapitalbolaget HealthCap.

På scen under dagen står Magnus Nyhlén som är medgrundare av det digitala vårdbolaget Min Doktor.

Mer information: Säkra din plats på Health Tech Pitch Day 2018 här.


Här är bolagen som slåss om förstaplatsen:

Bellpal

David Ziemsky och Helena Angelhoff på Bellpal
David Ziemsky och Helena Angelhoff på Bellpal Foto: Press

Gör:
Bellpal är en klocka för äldre. Den upptäcker fallolyckor och har ett positioneringssystem som fungerar såväl inomhus som utomhus och ska hjälpa släktingar och vårdgivare att reagera om olyckan är framme.

Grundades 2016 av:
David Ziemsky, Helena Angelhoff, John Kreuger, Maria Mähl

Finansiering:
Har tagit in knappt 7 miljoner kronor från bland annat Göran Grosskopf.


Daqatra

Häni Ashkar på Daqatra.
Häni Ashkar på Daqatra. Foto: Press

Gör:
Med digitala vårdmöten på patientens modersmål vill Daqatra tackla språkliga och kulturella barriärer i vården. Med chatt och videosamtal ska patienten kunna få kontakt med läkare som talar samma språk utan att behöva tolkar eller genom att få hjälp av familj och vänner.

Grundades 2017 av: 
Häni Ashkar och Johnny Nijm

Finansiering:
Egenfinansierade


Medituner

Eric Alhanko, Anna Carleborg, Peter Sommer, Björn Nordlund och Henrik Ljungberg på Medituner
Eric Alhanko, Anna Carleborg, Peter Sommer, Björn Nordlund och Henrik Ljungberg på Medituner Foto: Press

Gör:
Bolaget grundades med målsättningen att digitalisera behandlingen av kroniska luftvägssjukdomar. Med produkten Asthmatuner som är CE-märkt och kliniskt verifierad gör att patienter själva kan mäta sin astmastatus och få en rekommendation på inhalator och dosering. Tanken är att kunna byta ut återkommande vårdbesök med distansvård.

Grundades 2014 av:
Henrik Ljungberg, Björn Nordlund och Eric Alhanko

Finansiering:
Har tagit in drygt 3 miljoner från Karolinska Innovations Holding och ett antal ängelinvesterare.


MinMVC

Susanne Sjöström på MinMVC
Susanne Sjöström på MinMVC Foto: Lena Granefelt

Gör:
Med MinMVC ska gravida kvinnor kunna kommunicera på ett nytt sätt med barnmorskor. Appen kan också anpassas för användning av andra vårdgivare som barnavårdscentraler, ungdomsmottagningar, sjukgymnaster, tandläkare och vårdcentraler.

Det ska minska antalet tidskrävande telefonsamtal, vanliga brev och resor till och från vårdgivaren.

Grundades 2017 av: 
Marija Simic och Susanne Sjöström

Finansiering:
Egenfinansierade

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer