Annons

Riskkapitaljätten EQT Ventures lanserar ett Tinder för investeringar

Aurore Belfrage, ansvarig för EQT Ventures matchningstjänst Together.
Aurore Belfrage, ansvarig för EQT Ventures matchningstjänst Together. Foto: Jens Eriksson
Nu framkommer nya uppgifter om riskkapitalbolaget EQT Ventures matchningsverktyg Together. Tjänsten ska koppla ihop startupbolag med lämpliga ängelinvesterare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det nybildade riskkapitalbolaget EQT Ventures, med Hjalmar Winbladh som partner och medgrundare, lanserar ett matchningsverktyg vid namn Together. Tjänsten fungerar som ett socialt nätverk där startupbolag uppmuntras till att ladda upp text och video om sig själva. Planen är att Together kommer att fungera som en mellanhand och matcha startupbolag, med behov av kapital, med affärsänglar bäst lämpade för bolaget.

”Det behövs hjälp i de tidiga faserna för att rätt bolag ska hitta rätt kapital. Att ringa till en ängelinvesterare innan man har lanserat och bevisat sig är både jobbigt och påfrestande för att man får mycket nej. Samtidigt blir investerare nästan överrösta av pråpoer”, säger Aurore Belfrage, ansvarig för Together på EQT Ventures och en av medgrundarna av Wrapp.

”Vi tror att sättet som vi fungerar som mellanhand gör att chansen blir större att startups och investerare hittar varandra.”

Foto:
 Foto: EQT Ventures matchningstjänst Together öppnar upp för startupbolag.

Under måndagen tar Together sitt första steg genom att erbjuda startupbolag möjligheten att registrera sig för tjänsten. Aurore Belfrage hoppas att mellan 100 och 200 bolag kommer att ansluta sig. Nästa steg blir att öppna upp tjänsten för ängelinvesterare, vilket troligen kommer att ske i en betaversion till sommaren.

”Sverige är vår testmarknad och funkar det kommer vi att öppna upp tjänsten för resten av Europa. Den europeiska startupmarknaden behöver att alla bidrar till alla delar av ekosystemet. Vi sitter i en position där vi kan gör det”, säger Aurore Belfrage.

Läs även: EQT Ventures-grundaren: ”Vi tar för lite risk i Europa”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies