Annons

Rivalerna: utred Googles jobbsökarsajt

Som EU:s konkurrenskommissionär utreder Margrethe Vestager flera av de stora techjättarna.
Som EU:s konkurrenskommissionär utreder Margrethe Vestager flera av de stora techjättarna.
Drygt 20 jobbsajter har gått ihop i ett brev till EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager. De menar att Google missbrukar sin dominanta position. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Teknikjätten Googles snabbväxande verktyg för jobbannonser har tagits emot väl av arbetssökande och företag som letar efter kandidater. Flera andra sökmotorer för jobbannonser har dock sett minskande användarantal och vinst vilket hävdas bero på konkurrenshämmande beteende från Googles sida.

I ett brev som skickats till konkurrenskommissionären Margrethe Vestager, som Reuters tagit del av, vill 23 jobbsajter att Google ska utredas.

Läs mer: Google köper jättetomt i Norge 

På liknande sätt som det ledande företaget inom jobbannonser, Indeed, använder Google sig av länkar till företag som söker efter nya anställda.

Flera konkurrenter till Google påstår att de använder sin dominanta position till att attrahera användare till sin specialanpassade sökmotor för jobb utan att behöva investera pengar i traditionell marknadsföring. 

Läs mer: EU-toppen till Di Digital: Stycka Facebook ”ett alternativ” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer