Annons

Här huserade världens första riksbank – nu tar EA-stjärnans spelbolag över

Patrick Söderlunds nystartade spelbolag Embark Studios, med kontor i Gamla riksbanken, vid Järntorget i Gamla stan.
Patrick Söderlunds nystartade spelbolag Embark Studios, med kontor i Gamla riksbanken, vid Järntorget i Gamla stan.
Patrick Söderlunds nystartade spelbolag Embark Studios är redan på fötterna. Nu bloggar grundaren om ett nytt spel och 50 nya medarbetare i gamla riksbankhuset. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I november kunde Di Digital avslöja att Speljätten EA Games tidigare toppchef Patrick Söderlund startat nytt spelbolag i Stockholm

Embark Studios värderas redan från start till 1,1 miljarder kronor. Detta sedan den japanska spelkoncernen Nexon betalat 367 Mkr för drygt 33 procent av aktierna. 

Vi har börjat bygga det som ser ut att bli vårt första spel.

”Vi vill skapa en upplevelse som inte finns i dag”, sa Patrick Söderlund då. Sedan har det varit tyst kring bolaget. Men under onsdagen bloggade grundaren om starten.  

Läs mer: Dussintals anställda lämnar spelbolaget Dice 

”Vi har läst igenom tusentals ansökningar, anställt över 50 personer, flyttat in i ett eget kontor i Gamla stan och börjat bygga det som ser ut att bli vårt första spel”, skriver han.

Han länkar även till en bild av bolagets nya kontor i Södra Bankohuset, även kallad Gamla riksbanken, vid Järntorget i Gamla stan. Den fem våningar höga 1600-talskolossen har plats för hundratals medarbetare.

Enligt Di Digitals uppgifter är man noga med att inte rekrytera aktivt från Dice. Det gör man dock från andra spelbolag, exempelvis King.

Patrick Söderlund har även lagt ut material från produktionen av Embarks första spel.

Läs mer: Uthyres: Världens äldsta riksbank 

Fotnot: Sveriges riksbank låg i Södra Bankohuset i 224 år, 1682-1906. De första 14 åren, 1668-1682, låg den i nuvarande Oxenstiernska palatset. Den svenska riksbanken är därmed den äldsta i världen. Bank of England grundades år 1694 och är världens näst äldsta riksbank.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer