Annons

”Rock Science”-bolaget i konkurs

Frågespelsappen Rock Science, av svenska Nuday Games.
Frågespelsappen Rock Science, av svenska Nuday Games.
Nuday Games, med frågesportsappen Rock Science, har gått i konkurs. Så sent som i höstas kunde Di Digital berätta att Universal Music gått in som delägare i bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Nuday Games (NTL) grundades av Jorge Bravo och Sven Folkesson för fyra år sedan. De knåpade ihop ett frågesportsspel med fokus på hårdrock. Från början var det ett brädspel, som i höstas hade sålt i 31 000 exemplar.

De senaste åren har bolaget fokuserat på appen Rock Science, som släpptes redan 2014, med frågor om band som Korn och Motörhead. Bolaget har sedan tidigare fått in kapital från riskkapitalbolaget Northzone, Almi Invest och familjen Tillanders riskkapitalbolag Backstage Invest. I höstas kunde Di Digital berätta att även Universal Music gått in som delägare i bolaget.

Läs mer: Universal Music går in i svenska Nuday Games

Planen då var att samarbete mellan spelutvecklaren och skivbolagets artister. Men istället går bolaget nu i konkurs. Det skriver Breakit och hänvisar till handlingar och uppgifter.

Uppgiften bekräftas av en av grundarna, Sven Folkesson.

”Det stämmer. I övrigt har jag inga kommentarer, då jag inte har arbetat operativt i bolaget på ett och ett halvt år", säger han till Breakit.

Foto:

Bland andra riskkapitalbolaget Northzone och Universal Music var delägare i konkursförsatta Nuday Games. Data och grafik från nordictechlist.com.

Jacob Fant, styrelseordförande i Nuday, förklarar för nyhetssajten att ett vikande användarantal var en av orsakerna till konkursen. Han menar även att den hårda konkurrensen i App Store och Play Store bidragit till konkursen.

Nuday hade under det brutna räkenskapsår som avslutades i augusti 2015 en omsättning på närmare 200 000 kronor med en förlust på 2,7 miljoner kronor. Intäkterna kom från försäljning av extrafunktioner, annonser och samarbeten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies