Annons

Rutger Arnhult fortsätter att ösa pengar över snabbväxande fakturabolag

Rutger Arnhult, vd på Klövern, och Jonas Suijkerbuijk, medgrundare och vd på Billogram.
Rutger Arnhult, vd på Klövern, och Jonas Suijkerbuijk, medgrundare och vd på Billogram. Foto: Jesper Frisk, pressbild.
Fastighetsprofilen Rutger Arnhult fortsätter att investera i fakturatjänsten Billogram – som tar in 45 miljoner kronor i ny kapitalrunda. Bolaget ska nu rekrytera personal och bredda sin tjänst bortom energi, bredband och telekom.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För ett drygt år sedan tog fakturatjänsten Billogram in 38 miljoner kronor i en investeringsrunda för att ta sig ut till fler marknader, med siktet inställt på en internationell expansion.

Sedan dess har man vidareutvecklat tjänsten så att den går att använda i alla länder i Europa, och landat en storkund i Tyskland.

Nu tar Billogram in ytterligare 45 Mkr i ny kapitalrunda. Bland investerarna återfinns befintliga ägare som fastighetsmannen Rutger Arnhult, företaget Wilgot som kontrolleras av Wilkne-familjen, samt de två riskkapitalbolagen Inbox Capital och CNI.

”Tillväxten ökar kraftigt. Vi satsar på Europa och breddar oss till branscher bortom energi, telekom och bredband”, säger Carl Lindberg, affärsutvecklingschef på Billogram, som har en bakgrund på Klarna. 

Billogram väntas göra sitt bästa resultat någonsin under 2020. Årets orderingång har redan passerat helåret 2019, då man omsatte 44,5 Mkr. Bland kunderna lyfter man fram mobiloperatörerna Hallon och Vimla. 

Bolaget beskriver sin tjänst som en ”intelligent fakturalösning för företag med återkommande betalningar”. Man erbjuder i grunden en digital plattform som sänker kostnaderna för fakturahantering – samtidigt som de hävdar att kundnöjdheten förbättras, vilket leder till färre avhopp.

”Våra investerare delar vår syn på hur vi ska växa vidare och litar på vår förmåga att ta oss dit. Nu förbereder vi vår nästa expansionsfas där vi under andra halvan av 2020 kommer öka personalstyrkan med cirka 50 procent och fortsätter växa både i Sverige och vidare ut i Europa”, säger Jonas Suijkerbuijk, medgrundare och vd på Billogram.

Läs mer: Billogram tar in nya miljoner – satsar på Europa 

Di Digital har utan framgång sökt fastighetsprofilen Rutger Arnhult för en kommentar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer