Annons

Ryktades vilja gå samman med Voi – nu tar tysk elscooter in 600 miljoner

Till vänster: Vois medgrundare och vd Fredrik Hjelm. TIll höger: Tiers ljusgröna elscootrar.
Till vänster: Vois medgrundare och vd Fredrik Hjelm. TIll höger: Tiers ljusgröna elscootrar. Foto: Di och press.
Det tyska elscooterbolaget Tier, som tidigare sägs ha diskuterat en sammanslagning med svenska Voi, tar in 600 miljoner kronor för att rulla ut sina fordon i fler europeiska städer.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kapprustningen på marknaden för elscootrar fortsätter. Nyligen aviserade amerikanska Bird att de tagit in 2,7 miljarder kronor i nytt kapital, medan svenska Voi enligt Di Digitals källor är nära att stänga en kapitalrunda värd över 1 miljard kronor.

Bara i Stockholm finns det nu uppemot tio olika varumärken som rullat ut sina fordon på gatorna. Nu uppger tyska Tier, en av aktörerna, att de tar in 60 miljoner dollar eller nästan 600 miljoner kronor i kapital.

Huvudsakliga investerare är Mubadala Capital, som är en förmögenhetsfond för kungafamiljen i Förenade Arabemiraten, och riskkapitalbolaget Goodwater Capital. 

Sedan tidigare är svenska Northzone delägare i Tier.

Pengarna ska möjliggöra en snabbare geografisk expansion i Europa. I dag finns delningstjänsten i över 40 städer i tolv olika länder.

Kommentar: ”Elscooterbolagen räknar med att bli uppköpta” 

Tier lanserade sina första elscootrar i oktober 2018. På elva månader har det genomförts 10 miljoner resor på bolagets fordon, enligt egen utsago.

Enligt tidigare uppgifter från Bloomberg diskuterade Tier och svenska Voi ett eventuellt samgående runt årsskiftet. Samtalen ska dock ha runnit ut i sanden.

Tiers huvudkontor ligger i Berlin och bolaget har över 350 anställda. Företaget grundades av Lawrence Leuschner, Matthias Laug och Julian Blessin.

Läs mer: Amerikanska Bird i jätterunda – tar in 2,7 miljarder 

Läs mer: Storägaren bekräftar Di:s uppgifter – Voi på väg att ta in 1 miljard 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer