Annons

Rykte: Apples smarta glasögon kommer att kosta från 5 000 kronor

Apples vd Tim Cook justerar sina glasögon, som skulle kunna ersättas med smarta glasögon från Apple om några år. Jon Prosser har en Youtube-kanal där han ofta läcker rykten om Apples kommande produkter.
Apples vd Tim Cook justerar sina glasögon, som skulle kunna ersättas med smarta glasögon från Apple om några år. Jon Prosser har en Youtube-kanal där han ofta läcker rykten om Apples kommande produkter.
Enligt rykten kommer Apple att presentera ett par smarta glasögon med geststyrning som ”one more thing” i slutet av året eller i början av 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är ingen hemlighet att flera av techjättarna jobbar med att utveckla smarta glasögon. Facebook satsar på förstärkt verklighet, AR, genom ett par glasögon och köpte nyligen upp ett bolag framför ögonen på Apple. Och Google var tidigt ute med sin produkt Glass som släpptes 2013, men som inte fick någon bred spridning.

Det har länge ryktats om att Apple också jobbar med att utveckla AR-glasögon och nu verkar det finnas fler detaljer på plats. Youtubern Jon Prosser, som har kanalen ”Front Page Tech”, presenterade en rad rykten på tisdagen.

Han säger sig ha sett ett videoklipp med en prototyp av glasögonen och att de ska heta Apple Glass. Alltså kommer de att ha samma namn som Googles. Men Apples version låter användaren se världen i 3D och addera digital information till fysiska platser. Båda glaslinserna kommer att ha skärmar som kan styras med gester.

Läs också: Facebook säkrar AR-skärmar till techglasögon – Apple ute ur leken

Apple Glass kommer att se ut som riktiga glasögon med plastbågar och möjlighet till slipade glas. De kommer att kosta från 499 dollar, motsvarande drygt 4 800 kronor, men vill man ha styrka i glasen så tillkommer en kostnad. 

Apple är känt för uttrycket ”one more thing” och enligt Jon Prosser kommer Glass att presenteras som det i slutet av 2020 eller i början av 2021. De kommer dock inte att lanseras på marknaden förrän ett år senare.

Det verkar som att datan från glasögonen kommer att gå genom Iphone, vilket i så fall liknar hur den första smarta klockan från Apple fungerade. Det skulle innebära att glasögonen är beroende av mobilens internetuppkoppling.

Förutom glasögon ryktas det också att Apple utvecklar ett AR och VR-headset, likt Facebooks Oculus Quest, som kommer att släppas innan glasögonen.

Läs också: Mark Zuckerberg: ”Techglasögon slår igenom det här decenniet”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer