Annons

Rysk miljardär ny storägare i Zlatans spelbolag

Fotbollsproffset och störägaren in Challengermode, Zlatan Ibrahimovic.
Fotbollsproffset och störägaren in Challengermode, Zlatan Ibrahimovic. Foto: Tim Ireland
Zlatan Ibrahimovic e-sportsplattform Challengermode tog nyligen in 33 miljoner kronor i riskkapital. Nu står det klart att den ryske miljardären Sergej Gordeev är näst största investerare i rundan. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den 25 maj kunde Di Digital rapportera att e-sportsplattformen Challengermode tagit in 33 nya miljoner kronor i riskkapital. Pengarna används nu till att expandera tjänsten till fler platser i världen. Bland annat lanserar man en ny e-sportliga, National Esports Leagues, som ska koppla samman amatörer och proffs.

Lär mer: Zlatan tankar in mer pengar i e-sportsatsning

Företagets vd och medgrundare Robel Efrem (NTL) ville då inte avslöja vilka nya ägare som gått in med kapital i rundan. Han bekräftade dock att fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic (NTL), som tidigare backat bolaget, gått in med mer kapital.

Di Digital har nu fått tag på listan över vilka ägare som gick in med kapital. Av den framgår att familjen Lundins bolag Back in Black Capital (NTL) är största investerare i transaktionen. De köper aktier till ett värde på 15,2 miljoner kronor.

Zlatan Ibrahimovic är tredje största investerare i rundan. Han går in med närmare 5 Mkr via sitt bolag Unknown AB.

Näst största investerare i rundan är den ryske fastighetsmiljardären Sergej Gordeev. Han köper aktier för närmare 10 Mkr och äger därmed cirka 7 procent av bolaget.

Sergej Gordeev har tidigare investerat i Hyperloop One, ett projekt för höghastighetstransporter som initierats av Teslas grundare och vd Elon Musk. Han är enligt Forbes god för 1,8 miljarder dollar.

Läs mer: Så mycket betalar stjärnproducenten för sina aktier i svenska Amuse 

En annan känd investerare som deltar i den senaste rundan är Avitos grundare Jonas Nordlander.

Challengermode (NTL) värderas till drygt 150 Mkr, om man räknar in de 33 Mkr som bolaget tog in i början av sommaren. 

Fotnot: NTL-länkarna går till databasen Nordic Tech List.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer