Annons

Så blir Microsofts enorma datahall

Microsoft planerar en stor datahall i Gävleborgs län.
Microsoft planerar en stor datahall i Gävleborgs län.
Bygglovshandlingarna för den första etappen i Microsofts kommande bygge i Gävle har lämnats in, vilket gör att bilden klarnat något för vad teknikjätten egentligen ska göra.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt Gefle Dagblad visar skisserna en envåningsbyggnad på 23 000 kvadratmeter med 58 kontorsplatser och olika lagerutrymmen. När verksamheten är i drift väntas 60 anställda arbeta där.

”Vi har snabbehandlat ärendet. Allting känns väldigt bra. Gävle kommun behöver arbetstillfällen och vi ser att en sådan här etablering kan ge en hel del sådana, även om det säkert handlar om spetskompetens”, säger Kjell Helling, vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, till tidningen.

I december meddelade Gävle och Sandviken att Microsoft köpt 130 hektar mark i kommunerna. 

Men till vad har såväl företaget som kommunen hållit tyst om. Men experter gissar enligt Gefle Dagblad att det antagligen rör sig om datacenter för molnlagring.

(TT/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer