Annons

Så får ditt startupbolag ett storföretag på kroken

Telias vd Johan Dennelind och Spotifys vd Daniel Ek när bolagen berättade om sitt samarbete 2015.
Telias vd Johan Dennelind och Spotifys vd Daniel Ek när bolagen berättade om sitt samarbete 2015.
Att få till samarbeten med stora etablerade företag är ofta viktigt för nystartade startups. En ny dejtingtjänst gör det nu möjligt för de två att mötas. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Många storbolag har behov av digital förnyelse. Samtidigt vill startupgrundare ofta samarbeta med storbolag för att nå ut med sin lösning, förstå branschens behov eller värva kunder. Ändå är det sällan de möts. 

Det ska programmet Ignite nu ändra på. Programmet drivs av inkubatorerna Things, Sting och Lead i samarbete med SISP, Swedish Incubators & Science Parks, och finansieras av statliga Vinnova. Även Di Digital är med och stödjer programmet genom databastjänsten Nordic Tech List. 

"Ett större utbyte mellan startups och storbolag är viktigt för hela näringslivet. Det här är exakt den typ av utveckling som vi vill skynda på", säger Viktor Ström, redaktör för Di Digital. 

Den första matchmakingen kommmer att ske i samband med Sveriges Innovationsriksdag den 25-26 april i Norrköping & Linköping. Därför söker Ignite just nu efter startupbolag som vill få till samarbeten med etablerade storföretag. 

Bland storbolagen som ska matchas ihop med startupbolag finns till exempel Pfizer, Aleris, Alfa Laval, BillerudKorsnäs, Siemens, Securitas, SMHI, Stora Enso och Verisure.

”Vi märker ett allt större intresse från storbolag att samverka med startups, som ett sätt att snabba på sin innovation. Nu är det också att spinna in – och att bli kunder till – startups som gäller, snarare än som tidigare att skapa värde i avknoppningar”, säger Magnus Lundin vd för SISP.

Startupföretag som är intresserade av att delta kan anmäla sig här.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies