Annons

Så går det för "nätets Ullared"

Fyndiqs vd Dinesh Nayar
Fyndiqs vd Dinesh Nayar
Näthandlaren Fyndiq hade ett turbulent år förra året när de fick avbryta sin utlandsexpansion och ge tillbaka 100 Mkr i riskkapital. Trots det snyggade bolaget på sina finansiella siffror.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-handelsbolaget Fyndiq (NTL), som har kallats "nätets Ullared", bytte förra året strategi från snabb expansion i utlandet till lönsam tillväxt här hemma i Sverige. I samband med detta fick bolaget även återlämna 100 miljoner kronor i riskkapital som var öronmärkt för utlandsexpansion och en dryg fjärdedel av personalen fick lämna bolaget.

Läs mer: Fyndiqs vinstpanik – ger tillbaka 100 Mkr i riskkapital

Åtgärderna gav resultat i räkenskaperna och på hösten kunde bolaget berätta att de gick med vinst på månadsbasis.

Läs mer: Efter sparpaketet: Fyndiq visar svarta siffror

Men någon vinst på helårsbasis är det än så länge inte tal om, visar bolagets årsredovisning för 2016.

I fjol gjorde lågprisbolaget Fyndiq en förlust på 31 miljoner kronor på en omsättning på 337 miljoner kronor. Det är något bättre än 2015 då försäljningen landade på 302 miljoner kronor och förlusten blev 37 miljoner kronor.

Siffrorna ligger också nära de uppskattningar grundaren Dinesh Nayar gav i våras i samband med att bolaget fyllde på kassan med 31 miljoner kronor. 

Läs mer: Fyndiq fyller på med nytt kapital

En central del av Fyndiqs affärsidé är att inte ha några egna lager. Tjänsten är istället en renodlad marknadsplats där handlare erbjuder sina varor direkt till slutkunden.

Enligt Di Digitals databastjänst Nordic Tech List har Fyndiq totalt tagit in omkring 150 miljonerkronor i riskkapital. I ägarledet finns bland annat Industrifonden, Northzone och H&M:s storägare och vd Karl-Johan Persson.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies