Annons
Jarno Vanhatapio, grundaren bakom Na-kd.

Så högt värderas hans e-handelssuccé Na-kd

Leverans innanför dörren SPONSRAT AV Postnord

Ann Grevelius. Foto: Evelina Carborn

”Ingen bank tycker att robotrådgivare är en bra idé”

Forza Footballs vd Patrik Arnesson, dess stjärnprogrammerare Aleksei Magusev och Tobias Öd, känd från Tayyab Shabab-fallet, som driver ärendet i Migrationsdomstolen.

Forza Football tar strid – överklagar Migrationsverkets beslut om utvisad ”topprogrammerare”

Uber tvingas lämna London

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Så högt värderas hans e-handelssuccé Na-kd

Jarno Vanhatapio, grundaren bakom Na-kd.
Jarno Vanhatapio, grundaren bakom Na-kd.
I början av januari kunder Di Digital avslöja att Nelly-grundaren Jarno Vanhatapio tagit in 140 miljoner kronor till sitt e-modebolag Na-kd. Nu visar dokument från Bolagsverket att det snabbväxande modebolaget värderas till 450 miljoner kronor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jarno Vanhatapio (NTL) är en av Sveriges främsta serieentreprenörer inom e-handel och mode på nätet. Som 25-åring grundade han Nelly.com, som såldes i omgångar till Qliro Group. Efter det grundande han Zoozoo.com, en sajt för djurfoder som köptes av marknadsledande Animail i augusti 2015.

Läs mer: Animail köper Zoozoo.com

I april samma år grundade han Na-kd (NTL), ett modebolag på nätet som även var tänkt att agera plattform för andras e-handelsbutiker. Sedan lanseringen i december 2015 har dock den externa delen endast utgjort några procentenheter av omsättningen.

Na-kd säljer kläder, skor, accessoarer, smink och allt annat inom kvinnligt mode. Under sitt första verksamhetsår omsatte Na-kd cirka 160 miljoner kronor. Och för närvarande har man en rullande årsomsättning på 220 Mkr, främst från egna varumärken.

Den snabba tillväxten hänger till stor del ihop med att Na-kd lyckats marknadsföra sig effektivt via social medier, enligt vd:n.

”Vi växer som en rörelse och har över 750 000 följare på Instagram och Snapchat. Jag tror det bara är H&M och Daniel Wellington som slår oss på den fronten i Norden”, sa han till Di Digital nyligen.

Fram till i slutet av förra året hade Na-kd tagit in cirka 55 Mkr i riskkapital från bland andra Collectors grundare Lena Apler (NTL), Happysocks medgrundare Mikael Söderlindh (NTL) och Tradedoublers första investerare Magnus Emilson (NTL), som även är Na-kds ordförande.

I början av januari i år kunde Di Digital avslöja att Jarno Vanhatapio tagit in ytterligare 140 miljoner kronor i en ny jätterunda. Huvudinvesterare var riskkapitalbolaget Northzone (NTL), med partnern Jessica Nilsson som portföljansvarig. Northzone gick in med 93 Mkr.

Läs mer: Efter Hellofresh – nu letar Jessica Nilsson efter nästa e-handelsjätte

Resten av kapitalet kom från Eequity (NTL), vars partner Patrik Hedelin gick in i styrelsen. Han är känd som den tredje medgrundaren bakom Boo.com, den globala modesajten som gick upp i rök efter millennieskiftet.

Jarno Vanhatapio ville då inte kommentera bolagets värdering. Men nu visar dokument från Bolagsverket, som Di Digital tagit del av, att Na-kd värderas till knappt 450 miljoner kronor, efter tillförseln av kapital.

Uträkningen grundar sig på det värde på 22,6 kronor per aktie för de 6,2 miljoner preferensaktier som utfärdats i samband med nyemissionen. Tar man denna summa gånger det nya, totala kapitalet på 19,8 miljoner aktier blir värderingen 448 miljoner kronor.

Na-kd har redan levererat kläder i 140 länder. Merparten av omsättningen finns just nu i Sverige och Tyskland, med snabb tillväxt i USA, Australien och England. Bolaget har ett 90-tal medarbetare vid huvudkontoret i Göteborg, där man även har sitt lager.

Just nu är man i färd med att öppna ett andra kontor i Stockholm och ett nytt lager i Holland, som initialt klarar upp till 10 000 order per dag.

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas om bolagen, investerarna och entreprenörerna i den nordiska techsektorn.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post