Annons
Storägaren Christian W Jansson och Avito-grundaren Jonas Nordlander valde nyligen att öka sitt ägande i vårdbolaget Min Doktor.

Så högt värderas Min Doktor

Så blir du en framgångsrik företagare SPONSRAT AV Nordea

Wallenbergstiftelsernas investeringsbolag FAM, med Marcus Wallenberg som ordförande, bildar riskkapitalbolaget 82:an Invest ihop med H&M:s vd Karl-Johan Persson och entreprenören Stefan Krook.

Wallenbergs FAM letar techbolag med H&M:s vd Karl-Johan Persson

Fidesmos grundare Mattias Eld, vd, och Miguel Cardo teknikchef.

Deras "superkort" tar in nya miljoner från H&M:s vd och familjen Wallenberg

Doldisar blir miljardärer på Spotify

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Så högt värderas Min Doktor

Storägaren Christian W Jansson och Avito-grundaren Jonas Nordlander valde nyligen att öka sitt ägande i vårdbolaget Min Doktor.
Storägaren Christian W Jansson och Avito-grundaren Jonas Nordlander valde nyligen att öka sitt ägande i vårdbolaget Min Doktor.
I förra veckan hamnade Malmös Min Doktor i rampljuset sedan man kickat sin vd och tagit in 45 miljoner kronor. Di Digital kan nu avslöja hur högt bolaget värderas.    
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var på måndagen i förra veckan som Malmös Min Doktor sparkade sin vd Charlotta Tönsgård inför öppen ridå. Hon har sedan dess talat ut i media om det hon upplevde som en hårdhänt behandling samt om kritiken från vårdbolagets ordförande och storägare Christian W Jansson.

Läs mer: Min Doktors sparkade vd talar ut

Följande dag stod det klart att Min Doktor plockat in 45 miljoner kronor i en större kapitalrunda.

Bland investerarna kan nämnas ordförande Christian W Jansson, som gick in med 11 miljoner kronor, samtidigt som den andra storägaren EQT Ventures (NTL) gick in med 17 Mkr.

Andra befintliga ägare som deltog i rundan är Inbox Capital, som gick in med 5 Mkr, och Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander deltog med en investering på 1,5 Mkr vardera.

Foto:
En gladare tid: Min Doktors f.d. vd Charlotta Tönsgård intervjuas vid Di Startup Tour i Malmö i november

Di Digital har gått igenom handlingarna från Bolagsverket och kan nu avslöja hur högt bolaget värderas. Investeringen på 45 Mkr motsvarar 1125 aktier av totalt 7225 i bolaget. Det innebär en värdering på hela 289 miljoner kronor.

Min Doktor (NTL) har tidigare rönt stor uppmärksamhet i media för sin avancerade plattform för digital läkarvård. Med hjälp av skriftlig kommunikation, telefonsamtal eller videolänk kan läkarna ge en diagnos och skicka recept direkt till mobilen.

”Det har gått jäkligt bra hittills. Vi har följt med och till och med ökat våra andelar i bolaget så vi tror på det”, sa Jonas Nordlander till Di Digital i förra veckan.

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska startupscenen.

Mer om dramat kring Min Doktor i Digitalpodden.


Lyssna på det aktuella avsnittet här:

https://embed.acast.com/digitalpodden/digitalpodden-mindoktor-drama-options-debattochnoteringshysteri

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post