Annons
En skiss av det som kan bli Facebooks nya campus i Menlo Park, Kalifornien.

Så kommer Facebooks nya jättecampus se ut

Så fattar Saltå Kvarn smartare affärsbeslut SPONSRAT AV Climber

Foto: Vipps/Press

”Norska Swish” blir ett eget företag

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Så kommer Facebooks nya jättecampus se ut

En skiss av det som kan bli Facebooks nya campus i Menlo Park, Kalifornien.
En skiss av det som kan bli Facebooks nya campus i Menlo Park, Kalifornien. Foto: Facebook
Techjättarna i Silicon Valley gillar sina stora campusområden där de kan skämma bort sina anställda så att de stannar längre på jobbet. Näst ut med ett nytt bygge är Facebook.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Silicon Valley) Två år har gått sedan Facebook flyttade in i sitt jättecampus i Menlo Park, Kalifornien, med kontorslokaler på nära 40 000 kvadratmeter.

2015 köpte också techjätten en tomt och byggnader med det som förut var Menlo Science & Technology Park bakom sitt nuvarande campus. Nu har bolaget gått ut med officiella planer kring vad man vill bygga där.

Förutom kontorslokaler vill Facebook bygga 1 500 bostäder och ett köpcenter med matvarubutik, apotek och olika affärer på över 11 000 kvadratmeter, berättar bolaget i en bloggpost

Foto: Facebook

Kontorslokalerna ska vara över 160 000 kvadratmeter, det vill säga mycket större än på det nuvarande campuset. Men om det bara är Facebook som kommer att husera där är ännu oklart. 

Facebook planerar även att förbättra lokaltrafiken i Menlo Park med ett ”transit center”. Silicon Valley har stora trafikproblem, vilket bolaget vill hjälpa till med.

”Regionens misslyckande att fortsätta investera i transportinfrastruktur i takt med tillväxten har lett till trafikstockning och förseningar”, skriver man i bloggposten.

Läs också: Facebook satsar på AR och VR 

Det nya området går under namnet ”Willow Campus” och ska vara öppet för allmänheten. Techjättarna har kritiserats för att inte ta hänsyn till den befintliga miljön och invånarna i städerna där de anlägger sina jättecampus. 

Foto: Facebook

Facebook har valt att fokusera på att man investerar i Menlo Park med det nya campuset, säkerligen ett försök att stävja kritiken.

Om bygget går som Facebook vill beräknas delar av det vara klart år 2021, men kontorslokalerna kommer inte att ersätta Facebooks nuvarande campus. 

Läs också: Facebook rear ut Oculus Rift 


Apple bygger också ett nytt campus i Silicon Valley och det pratade vi om i förra veckans avsnitt av Digitalpodden. Lyssna på det här:

http://embed.acast.com/digitalpodden/applesnyasupercampus-uber-3sverigeochexit-aret2017

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post