Annons

Så många VR-enheter säljer han

Rikard Steiber, tidigare chef för MTGX, är numera VR-chef på HTC.
Rikard Steiber, tidigare chef för MTGX, är numera VR-chef på HTC. Foto: Jesper Frisk
Taiwanesiska mobiljätten HTC har sålt 140 000 enheter av sitt VR-kit Vive, enligt Techcrunch. Bolaget har svensken Rikard Steiber som VR-chef.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Taiwanesiska mobiljätten HTC har sålt 140 000 enheter av sitt VR-kit Vive. Detta enligt uppgift från HTC-representanten Cher Wang, som citeras av nyhetssajten Techcrunch.

Siffran är hela 40 000 högre än den försäljningssiffra som HTC gick ut med i augusti.

Techcrunch gör följande analys av siffran:

  • Den visar att VR-kit fortfarande är en nischprodukt. 140 000 enheter är inte mycket i spelsammanhang. Som jämförelse kan nämnas att Apple säljer 667 000 telefoner per dag, eller att det i världen säljs cirka 422 000 bärbara datorer om dagen.
  • Vidare visar siffran att försäljningen av VR-produkter kommer att vara ryckig. När användare börjar testa bättre innehåll och hälsar på hos vänner med VR-kit, som Vive och Sonys PSVR, kommer de att börja överväga att köpa VR-utrustning åt sig själva.
  • En viktig fråga är pris. Den som ska använda HTC Vive behöver en avancerad speldator i prisklassen 13 000 kronor eller uppåt. Vidare saknas spel som vanliga spelare känner att de måste ha. Det stora VR-genombrottet är ännu inte här.

I februari i år stod det klart att MTG:s förra digitala chef Rikard Steiber hade utsetts till chef för virtuell verklighet på taiwanesiska mobiljätten HTC.

Läs mer: Rikard Steiber blir VR-chef på HTC

”Det har aldrig funnits en mer spännande tid att arbeta inom virtual reality”, sa han till Di Digital då.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer