Annons

Så mycket betalade Blocket för Qasa

Mattia Tosti, marknadschef Qasa och Robin Suwe, affärsområdeschef Blocket Bostad.
Mattia Tosti, marknadschef Qasa och Robin Suwe, affärsområdeschef Blocket Bostad.
Blocket köpte nyligen startupbolaget Qasa. Om allt går väl kan slutsumman landa på ett tresiffrigt miljonbelopp, enligt källor till Breakit. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den 11 februari kunder Di Digital rapportera att Blocket köper startupbolaget Qasa, som förmedlar uthyrning av bostäder på andrahandsmarknaden. Syftet är att bredda utbudet och satsa på nordisk och internationell expansion. Qasa hyr idag ut bostäder till ett hyresvärde på över 100 miljoner kronor per år. I fjol omsatte man 6 miljoner kronor.

”Vi har utvecklat många synergier med Blocket under hösten. De är ju störst i Sverige.  Men inom Blockets ägarkoncern Schibsted fins det andra aktörer i andra länder. Vi ska börja med Norden och expandera till andra länder efter det”, sa Mattia Tosti, marknadschef och medgrundare på Qasa då.

Läs mer: Blocket köper uthyrningstjänsten Qasa 

Parterna ville då inte uppge hur mycket affären är värd. Men enligt källor till nyhettsajten Breakit betalar Blocket cirka 50 miljoner kronor för bolaget . I uppgörelsen ingår även en “earn out” som innebär att de gamla ägarna av Qasa kan få många gånger mer än så. Den slutgiltiga prislappen avgörs av hur många av Blockets bostadskunder som Qasa lyckas konvertera över till sina, skriver Breakit.

Qasa (NTL) har idag 12 medarbetare. Mattia Tosti uppger att den siffran ska dubblas inom kort. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer