Annons

Så mycket investerade techstjärnorna i Werlabs

Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, Will Stoddart, vd på Werlabs (till vänster om mitten) och Sofia Levander, förlovad med Spotifys grundare Daniel Ek, har investerat i Werlabs.
Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, Will Stoddart, vd på Werlabs (till vänster om mitten) och Sofia Levander, förlovad med Spotifys grundare Daniel Ek, har investerat i Werlabs. Foto: Joey Abrait, Werlabs, Twitter.
Hälsotestbolaget Werlabs tog nyligen in 33 miljoner kronor av ett stjärnspäckat investerarteam. Rundan värderar Stockholmsbolaget till 109 Mkr.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Hälsotester ligger i ropet och investerarna flockades kring bolaget Werlabs när företaget skulle ta in mer kapital, enligt vd:n Will Stoddart.

Di Digital kunde för drygt en vecka sedan berätta om Werlabs finansieringsrunda där ett flertal techstjärnor återfanns bland investerarna.

Investeringen på 33 miljoner kronor gjordes till en värdering om 109 Mkr, enligt färska handlingar från Bolagsverket.

Huvudinvesteraren Sunstone Capital investerade närmare 19 Mkr i bolaget. För det får det danska riskkapitalbolaget en andel på drygt 17 procent av bolaget.

Även Avito-grundaren Jonas Nordlander, som gick in med närmare 2 Mkr, Spotify-profilen Gustav Söderström och den tidiga Uber-investeraren Khaled Helioui, som vardera investerat 1 Mkr, står med på listan.

Werlabs största enskilda ägare är bolagets styrelseordförande Simon Reinius, med en post på 22,2 procent.

Läs även: Techstjärnor investerar i blodtestbolag

Bolaget Werlabs använder den existerande infrastrukturen inom vården för att analysera ditt blod. För en dryg tusenlapp kan användaren ta ett blodprov på den lokala vårdcentralen och inom ett dygn få närmare 30 hälsovärden och en läkarkommentar på nätet.

Werlabs grundades i Stockholm 2013 av Rickard Lagerqvist med bakgrund som allmänläkare. Bolaget har idag 13 medarbetare och omsatte 5,5 miljoner kronor i fjol, med en förlust på 2,7 Mkr.

Läs även: Hälsotest-bolag söker kapital för expansion

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer