Annons
Skärmdump från videoklippet av Apples nya "Campus 2" som är producerat av Sexton Videography.

Så ser Apples nya mångmiljardcampus ut

Så blir du en framgångsrik företagare SPONSRAT AV Nordea

Wallenbergstiftelsernas investeringsbolag FAM, med Marcus Wallenberg som ordförande, bildar riskkapitalbolaget 82:an Invest ihop med H&M:s vd Karl-Johan Persson och entreprenören Stefan Krook.

Wallenbergs FAM letar techbolag med H&M:s vd Karl-Johan Persson

Fidesmos grundare Mattias Eld, vd, och Miguel Cardo teknikchef.

Deras "superkort" tar in nya miljoner från H&M:s vd och familjen Wallenberg

Doldisar blir miljardärer på Spotify

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Så ser Apples nya mångmiljardcampus ut

Skärmdump från videoklippet av Apples nya "Campus 2" som är producerat av Sexton Videography.
Skärmdump från videoklippet av Apples nya "Campus 2" som är producerat av Sexton Videography.
Bygget av Apples nya högkvarter i Cupertino är i full gång. I ett nytt videoklipp filmat från en drönare visar man upp den rymdskeppslika kontorsbyggnaden från ovan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Silicon Valley) Nästa år är det dags för Apples anställda i Silicon Valley att flytta in i lokalerna på det bolaget kallar ”Apple Campus 2”. Bygget i Cupertino, Kalifornien, har pågått sedan 2013 och nu börjar byggnaderna och miljöerna runt omkring ta form på riktigt.

I dag huserar Apple i kontorslokaler som också ligger i Cupertino på adressen Infinite Loop. Där flyttade bolaget in 1993 och området är totalt 79 000 kvadratmeter. Bara golvytan på det nya campuset är mer än tre gånger så stort – hela 260 000 kvadratmeter.

I ett nytt videoklipp filmat från ovan med en drönare visar man upp de nya lokalerna som ska rymma upp till 12 000 personer.

Innanför den rymdskeppsliknande cirkelbyggnaden, som har fyra våningar, är tanken att det ska finnas hundratals fruktträd. Bland annat får de anställda också tillgång till ett gym på över 9 000 kvadratmeter.

Meningen är att campuset ska vara självförsörjande på el och taken på parkeringsgaragen är täckta av solpaneler, liksom den översta delen av taket runtom den cirkelformade kontorsbyggnaden. Totalt har taken över 65 000 kvadratmeter med solpaneler.

Förslaget till det nya området kom från Apples avlidne grundare Steve Jobs. Planen från början var att man skulle flytta in i de nya lokalerna i slutet av 2015, men bygget har blivit försenat.

Förseningen har medfört högre kostnader och prislappen för hela kalaset är saftig – 5 miljarder dollar, motsvarande nära 46 miljarder kronor.

o1_Fo48S3W8

Läs också: Trump lovar Apple lägre skatt – men priset är högt 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post