Annons

Så ska Airbnb locka en miljard gäster om tio år

Airbnbs medgrundare och vd Brian Chesky talade vid ett event i San Francisco under torsdagen.
Airbnbs medgrundare och vd Brian Chesky talade vid ett event i San Francisco under torsdagen. Foto: Eric Risberg
Med satsningar på ”Airbnb för arbete” och ”Airbnb för familjer” ska uthyrningsbolaget Airbnb locka en miljard gäster årligen om tio år. Det säger bolagets vd Brian Chesky.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det amerikanska uthyrningsbolaget Airbnb, världens överlägset största plattform för privatpersoner som vill hyra ut sina bostäder, har som mål att uppnå en miljard gäster årligen till år 2028. Detta meddelade bolagets vd Brian Chesky i ett tal i San Francisco under torsdagen.

Målet ska uppnås bland annat genom lanseringen av ett medlemskapsprogram för gäster och ett nytt lyxprogram för boende. Dessa två åtgärder ska, enligt Brian Chesky, locka nya användare till Airbnb genom att kunna erbjuda "något för alla". 

Airbnb grundades för 10 år sedan och sedan dess har 300 miljoner människor använt tjänsten. Värdarna har under denna period tjänat över 41 miljarder dollar. 

Förändringarna inom bolaget innebär att tjänsterna på sajten kommer att delas upp i kategorier såsom "Airbnb för arbete" och "Airbnb för familjer". Det kommer även finnas uthyrningar som riktar sig mot särskilda händelser som till exempel bröllop och bröllopsresor. 

Airbnbs värdar kommer i framtiden även att erbjudas fler förmåner såsom rabatter på olika produkter som Googles Nest Thermostats.

Nyhetsbyrån Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer