Annons

Så ska Klarna finansiera sitt tyska köp

Klarna sd Sebastian Siemakowski.
Klarna sd Sebastian Siemakowski. Foto: Jesper Frisk
Klarna uppges ta in 570 miljoner kronor kronor från sina ägare, men bolagets värdering står och stampar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I början av februari kunde Di Digital rapportera att Klarna (NTL) köper tyska Billpay i en av bolagets största affärer hittills. Att en affär var på gång har varit känt sedan i november då det rapporterades att Klarna lagt ett bud för att köpa bolaget från det förlusttyngda brittiska ägarbolaget Wonga. I samband med affären uppgavs köpesumman ligga på 660 miljoner kronor. 

Läs mer: Klarnas vd om Billpay-köpet 

Då ville vd Sebastian Siemakowski inte uppge hur köpet skulle finansieras. Nu står det dock klart att bolaget är i full färd med att ta in pengar från sina ägare. Enligt källor till Breakit är Klarna på väg att ta in 60 miljoner euro, motsvarande 570 miljoner kronor. 

Enligt uppgift har Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski och storägaren Seqouia åtagit sig att investera. 

I det erbjudande som gått ut till Klarnas ägare kostar en ny aktie 963 kronor. Det innebär att bolaget värderas till 18,7 miljarder kronor, efter nyemissionen, skriver Breakit. När man senast reste kapital 2015 värderades bolaget till 19 miljarder kronor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer