Annons

Så snuvas Magdalena Andersson på techjättarnas skattemiljarder

Di Digitals reportrar Johannes Karlsson och Jonas Leijonhufvud.
Di Digitals reportrar Johannes Karlsson och Jonas Leijonhufvud.
Di Digital har besökt Irland för att undersöka vad som händer med de svenska annonsmiljarderna på Google och Facebook. Har techjättarna påverkat Dublin på samma sätt som Silicon Valley – med stigande hyror och ökade levnadskostnader? 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dessutom fyller de svenska startupbolagen Dreams och Matsmart på sina kassor för att lansera i Tyskland. Kommer deras europeiska expansionsplaner att slå väl ut?

Jonas Leijonhufvud och Johannes Karlsson diskuterar även konkurrensen mellan Apple och Spotify inom tv-segmentet. Är det bara en tidsfråga innan den svenska streamingjätten ger sig in på marknaden – kanske i ett samarbete med Netflix?

Lyssna på veckans avsnitt här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer