Annons

Så stor är Alibabas rabatt inför noteringen i Hongkong

Alibabas grundare Jack Ma.
Alibabas grundare Jack Ma.
Kinesiska e-handelsjätten Alibaba kommer att sälja sina aktier till institutionella investerare under Hongkong-noteringen för cirka 176 hongkongdollar styck. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. Även Reuters och Bloomberg News skriver om samma teckningskurs.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Priset motsvarar en rabatt på mindre än tre procent jämfört med bolagets amerikanska depåbevis. Ett depåbevis är det samma som åtta vanliga aktier i bolaget.

Enligt CNBC väntas privatpersoner som deltar i Alibabas notering få köpa sina aktier för ett pris i nivå med den som de institutionella investerarna betalar.

Alibaba fick grönt ljus i förra veckan för en sekundär notering i Hongkong. Bolaget säljer totalt 500 miljoner aktier varav 50 miljoner är till privatkunder. Därtill finns en övertilldelningsoption på ytterligare 75 miljoner aktier. 

Vid en försäljning på 176 hongkongdollar får bolaget in motsvarande nästan 125 miljarder kronor. Det är tillräckligt för att listningen blir den hittills största i år. 

Alibaba har sagt att det inte tänker sälja aktierna för ett pris på över 188 hongkongdollar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer