Annons

Automile-investerare säljer – gör mer än hundra gånger pengarna

Den tidigare Creandum-toppen Martin Hauge gör en bra affär på Automile.
Den tidigare Creandum-toppen Martin Hauge gör en bra affär på Automile.
I samband med att Automile tar in 280 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda köps även två såddinvesterare ut för 45 Mkr. För Martin Hauge, tidigare general partner på Creandum, innebär det att han gör mer än hundra gånger pengarna. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var redan 2015 som Martin Hauge blev tillfrågad av Jens Nylander om han ville vara med att bygga Automile. I samband med bolagets senaste finansieringsrunda valde Martin Hauge dock att sälja sitt innehav i bolaget. 

"Jag är väldigt glad att Jens bjöd med mig och bad mig hjälpa honom dra igång Automile. Det är inte många gånger i min investeringskarriär som jag har gjort 100 gånger pengarna och i Automile har jag gjort mer än 100 gånger pengarna. Förhoppningsvis är det inte sista gången jag gör det, men jag är väldigt nöjd", säger Martin Haugen, som numera investerar genom sitt investeringsbolag Haflo.  

Martin Hauge har tidigare varit styrelseordförande för Automile samt hjälpt bolaget etablera sig i USA. Tillsammans med en annan såddinvesterare får han nu dela på 45 Mkr. 

Läs mer: Automile stänger jätterunda – når miljardvärdering

”Den andra investeraren fick majoriteten, men som du förstår har jag fått några miljoner. Jag investerar i bolag i ett tidigt skede och nu är inte Automile det längre. Då ville jag ta min vinst och placera dem i nya spännande bolag som jag kan hjälpa göra samma resa”, säger Martin Haugen. 

”Det är alltid roligt att ge människor som vågar investera tidigt i mina idéer med hög risk att efter bara två år få mellan 25-100 gånger pengarna tillbaka. Jag söker investerare som är vågade, tror på något stort tillsammans och  inte är rädd för ta aktiva risker. Med Insight bygger vi bolaget vidare till nästa nivå medan vi lämnar två investerare med gott om kapital som jag hoppas de använder för att hjälpa nya unga startups”, säger Jens Nylander, grundare och vd för Automile. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer