Annons

Säljer begagnade mobiler för hundratals miljoner – lyfter i krisen

Fanny Nyman är marknadschef på Swappie, som reparerar begagnade mobiler innan de säljs vidare.
Fanny Nyman är marknadschef på Swappie, som reparerar begagnade mobiler innan de säljs vidare.
Swappie, som säljer begagnade mobiltelefoner, har ökat omsättningen under de senaste månaderna. ”I dag säljer vi fler telefoner än någonsin”, säger marknadschefen Fanny Nyman.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Många aktörer inom detaljhandeln har sett en minskad försäljning till följd av coronakrisen. Den finländska startupen Swappie – som köper, reparerar och säljer begagnade Iphone-mobiler – ser dock en positiv trend. 

”Med mer tid över hemma och en ökad skärmtid ser vi en stor efterfrågan att uppgradera sin telefon till en nyare modell. Samtidigt håller man i pengarna”, säger Fanny Nyman, marknadschef på Swappie.

Under mars och april växte Swappies försäljning med 25 procent på den svenska marknaden jämfört med början av året.

”Vi räknar med en fortsatt stark tillväxt i Sverige”, säger Fanny Nyman.

Sverige har blivit bolagets största marknad sedan inträdet 2018. Förra året omsatte bolaget totalt 300 miljoner kronor.

Swappie har tagit in drygt 50 Mkr i riskkapital från bland annat Lifeline Ventures, Inventure och Reaktor Ventures. Telia Ventures är minoritetsägare.

Läs mer: Telia investerar Spotify-miljarder i nya startups 

”Vi har sett en enorm efterfrågan på begagnade Iphone på den svenska marknaden under de senaste åren. Jag tror att svenskarna i högre grad kommit längre i sitt tänk på hållbar konsumtion än resterande delar av Europa”, säger Fanny Nyman.

Swappie är i dag etablerat i Sverige, Finland, Danmark och Italien, men planerar att expandera verksamheten till fler länder i Europa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer