Annons

Samsung visar upp smarta glasögon för synskadade

Foto: Lee Jin-man
Sydkoreanska teknikjätten Samsung har presenterat sina senaste tre projekt som huserar inom den egna inkubatorn, C-Lab.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Samtliga tre produkter kommer att presenteras under Consumer Electronics Show i Las Vegas nästa vecka. Men redan nu har Samsung alltså valt att avslöja några detaljer. Det rapporterar Venturebeat.  

Den första produkten är ett par smarta glasögon för appen Relumino, som lanserades för några månader sedan och är kompatibel med virtual reality-headsetet Gear VR.

Reluminos uppgift är att hjälpa synskadade personer att se tydligare och detta förväntas alltså underlättas med användning av de nya glasögonen som kommer utrustade med en bakre kamera.

Läs mer: Samsung köper 360-gradersapp 

Nästa produkt är S-Ray som är en högtalare utformad för att skicka ljud i en specifik riktning vilket gör att användaren till exempel kan lyssna på musik utan hörlurar och utan att störa sina kollegor. Samsung uppgav att man under CES planerar att visa upp en mängd olika produktalternativ med koppling till S-Ray.

Den sista produkten är GoBreath. Det är en bärbar enhet med målet att hjälpa personer som drabbats av lungskador eller postoperativ lungkomplikation kring andningen. Läkare uppges med hjälp av en åtföljande app kunna övervaka patienternas återhämtning på distans. 

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies