Annons

SAS-Janne och techgurun Annika Steiber går in i Nepas styrelse

Styrelseproffset Jan Carlzon och forskaren Annika Steiber går in i styrelsen för Nepa.
Styrelseproffset Jan Carlzon och forskaren Annika Steiber går in i styrelsen för Nepa. Foto: kollage
Svenska analysföretaget Nepa hjälper bolag som Spotify, Facebook och Ikea att samla in kunddata. Nu får de förstärkning i styrelsen av den före detta SAS-chefen Jan Carlzon och digitaliseringsexperten Annika Steiber.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Nepa hjälper företag att samla in data om hur kunderna agerar och vad de tycker om verksamheten. Bland bolagets kunder finns exempelvis Spotify, Facebook, Ikea och BBC. 

Läs även: Facebook öppnar dörren för svenska Nepa 

Nepa har tidigare tagit in techentreprenören Bo Mattsson i styrelsen och fyller nu på med ytterligare två tungviktare. Den ena är styrelseproffset Jan Carlzon som är mest känd för att suttit som vd för flygbolaget SAS mellan 1981 och 1993. Han är även medgrundare till e-handelsplattformen CDON. 

”Som investerare har jag sett Nepa växa i flera år och jag är väldigt exalterad av att ha en mer aktiv roll som styrelseledamot. Som vd, författare och investerare har jag varit en förespråkare för kunddrivna strategier. Därför tror jag även starkt på Nepas verktyg för kundupplevelsen, som lösningen för att driva kundengegemang som ger bättre konkurrenskraft och resultat i botten”, säger Jan Carlzon i ett pressmeddelande.

Läs även: Malmöbolag hjälper butiker analysera kundernas nätsökningar 

Förutom Jan Carlzon tar även forskaren och författaren Annika Steiber plats i styrelsen. Baserad i Silicon Valley är hon bland annat chef för Berkeley Research Group och vd på konsultbolaget A.S. Management Insights. 

Nepa noterades på First North under våren 2016 och hade en toppnotering i januari 2017 när bolaget värderades till cirka 900 miljoner kronor. Sedan dess har marknaden för bolaget kylts ned och börsvärdet ligger nu på drygt 510 Mkr. 

För det senaste kvartalet redovisade bolaget en nettoomsättning på 57,6 Mkr med en bruttovinst på 42,7 Mkr. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies